Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Djurgårdens förlustsvit på 7 raka derbyn bruten!

24:e augusti 2015. 2 år och 3 dagar sedan. Det var då Djurgårdens senaste derbypoäng inkasserades inför dagens derby mot AIK. Då, för drygt 2 år sedan, var det Nyasha som räddade Djurgården. Därefter skulle det bli hela 7 raka derbyförluster.

Nu är derbyförlustsviten på 7 raka matcher äntligen bruten – till Djurgårdarnas glädje. Den här gången blev Djurgårdens poängräddare Aliou Badji.

Med denna nya poäng inräknad ser Djurgårdens poängfacit från derbymatcherna på 2000-talet ut så här:

Noteras bör att cupmatcherna mot AIK 2002 och 2003 inte räknades som poäng i cupen, men i detta diagram tar vi oss den friheten så att det blir illustrativt/jämförbart.

***

Trots denna poäng kvarstår ändå faktumet att Djurgården har i och med detta kryss spelat 18 raka derbyn utan att vinna (11 förluster & 7 kryss), varav 16 av dessa har spelats på lagens nya hemmaarenor som har gällt sedan 2013. Sedan starten 2013 för AIK, och sedan sommaren 2013 för Djurgården och Hammarby. År 2013 spelade Hammarby i Superettan. Våren 2013 spelades derbyt på Kompisvallen då Telekomvallen ännu inte var helt redo för att ta emot sina nya hyresgäster Djurgården och Hammarby.

Nästa chans som Djurgården har för att jaga bort derbyspöket är om knappt en månad: den 24:e september. Då står Hammarby som gäst på Telekomvallen, då Djurgården formellt sett är hemmalaget.

***

Lite djupdykning i hejarramsor nu, även om det är “off topic”, men som en kul bonus…

Djurgårdens hejarramsa “Vi e Djurgår’n, vi e Djurgår’n…. []. Vi ska vinna SM-guldet, vi e Sveriges bästa lag.”

Den har väl alla hört någon gång? Originalet som ramsan baserar sig på är följande låt:

[youtubeplay id=”arL3QzNBc6A” size=”large”]

Men det är inte bara Djurgårdsfansen som har gjort en sång baserad på denna. Även Cher Lloyd har gjort det. Ni kanske minns låten “Swagger Jagger” som var på tapeten för några år sedan?

**

Stora frågan: vilken är den bästa/skönaste hejarramsan som brukar sjungas på allsvenska arenor?

Publicerad 2017-08-27 kl 17:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons