Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Grafiskt: Sveriges FIFA-ranking för damer sedan starten

Som befarat: Sveriges damlandslag tappade något på FIFA-rankingen efter ett EM där det definitivt hade kunnat gå bättre – “om man säger”. Nu är damerna på plats 11.

En uppdaterad grafik över FIFA-rankingen för även svenska herrlandslaget som referens ger följande bild:

Gapet mellan herrarna och damerna är just nu det minsta på länge. Om vi enbart fokuserar på rankingpositionerna vid årssluten åren 2003–2016 och kör senaste rankingtabellerna för i år så är gapet just nu på 8 positioner det minsta sedan år 2004, då var det också 8 i skillnad. Då hade herrarna gjort bra ifrån sig i EM i Portugal och var rankad som nummer 13 i världen medan damerna låg på plats 5.

Största gapet hade vi i slutet av 2009 då Hamrén hade tagit över herrlandslaget. Då slutade herrarna på plats 42 medan damerna var det fjärde bästa landslaget i världen. Hela 38 rankingpositioner i skillnad.

Nu skiljer det “bara” 8 positioner mellan herrarna (#19) och damerna (#11).

***

Återstår att se hur herrlandslaget ligger till nästa gång FIFA-rakningen uppdateras vilket är planerat till 14:e september. Med tanke på förlusten mot Bulgarien finns det en risk att herrarna kommer tappa något. Eller att det åtminstone inte blir någon klättring.

***

Stora frågan: kommer damlandslaget någonsin komma tillbaks in på topp 10?

Publicerad 2017-09-01 kl 23:05
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons