Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Grus i maskineriet för BP – men ligger ändå historiskt sett bra till

BP, med tränaren Olof Mellberg, inledde Superettan 2017 så bra. Efter 13 omgångar var det 11 segrar, 1 kryss och endast en förlust. Men därefter har det hamnat grus i maskineriet. Under lördagen förlorade BP borta på Stora Valla mot “Degen” med 2–3.

Ändå ledde BP med 1–0 mellan minutrarna 2 och 14, samt med 2–1 mellan 69 och 83. BP hade under drygt 87 minuter åtminstone en ny trevlig poäng. Men Sargon Abraham i hemmalaget “Degen” gjorde ett försök inne i straffområdet att ge sitt lag ledningen och det var ett beundransvärt mål!

Olof Mellberg fyller år idag, söndag 3:e september, och bloggen passar på att säga grattis. Hurra hurra! Poäng till BP som födelsedagspresent i förskott blev det dock inte. Men blir det i stället så i efterskott? Kanske. Men det blir en tuff match. Tisdag den 12:e september kommer ett poänghungrigt Helsingborg på besök till Grimsta.

Så här har poängkontot för blivande mästaren BP sett ut hittills i år jämfört med samtliga tre säsonger då laget tagit klivet upp till Allsvenskan:

Att BP kallas “blivande mästaren” i denna blogg beror på att det finns statistiskt underlag för detta, som finns att ta del av i tidigare blogginlägg.

Om vi jämför inledningen i år för BP med perioden med grus i maskineriet så ser det ut så här:

01–13 (13 första): 11-1-1 34p, eller 2,62 poäng/match
14–22 (9 senaste): 4-1-4 13p, eller 1,44 poäng/match

BP:s poängsnitt har alltså minskat med cirka 45% mellan 13 första och 9 senaste omgångarna denna säsong av Superettan.

BP, som har haft ett så bra facit defensivt de 20 första matcherna med 14 insläppta mål har på de två senaste omgångarna släppt in hela 8 mål (5 hemma mot Falkenberg och 3 borta mot “Degen”). Från 0,7 insläppta mål/match 20 första omgångarna till 4,0 insläppta mål/match senaste 2 omgångarna.

***

Men trots senaste tidens grus i maskineriet ligger laget ganska bra till. Poängmässigt ligger laget fortfarande bättre till än vid lika många spelade matcher säsongen 2012 – 47 jämfört med 45 poäng. Jämfört med de jagande lagen just nu har BP ett bekvämt avstånd ner till kvalplatsen. Däremot har kampen om seriesegern tätnat rejält nu när Dalkurd sakta men säkert har närmat sig och är en poäng bakom med en match till godo (möter Helsingborg borta på tisdag).

***

Stora frågan: har BP börjat darra för mycket nu? Riskerar BP att inte ens nå kvalplatsen? Vad tror ni läsare om BP?

Publicerad 2017-09-03 kl 00:28
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons