Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

44v

Varför är inte Holland rankad topp 25 på FIFA-listan?

Det kom en bra fråga (från Pietro Anderson) till blogginlägget om den preliminära FIFA-rankingen för September 2017.

“Var placerar sig världsmästarna Holland? Finns de inte med bland de 28 ens innan uppdateringen av rankingen. Det här måste väl i vara något slags rekord av en världsmästarnation att så fullständigt rasa ihop på FIFA’s ranking…”

Holland har tappat ganska rejält på FIFA-rankingen på senare tid efter att främst ha missat EM 2016. Dessa kvalmatcher till mästerskap är väldigt poängtunga då dessa viktas mycket tyngre än träningslandskamper. Med uteblivna blytunga poäng från EM-kvalet senast och nu lite halvknackigt i VM-kvalet så ligger Holland för närvarande (augusti 2017) på plats 36.

Nu vid senaste landskampsfönstret då det VM-kvalades vann Holland över Bulgarien samt förlorade mot Frankrike. Nettoeffekten för detta “gaffel”-resultat är att Holland ökar på sin poängsumma som är resultatet för 4 senaste åren från 734 till 819 poäng.

Detta gör att Holland kommer ligga mellan USA och Egypten på septemberlistan. Ett par hack under Topp 25.

***

Men vad händer med Holland?

Landet missade EM 2016 och nu misslyckades Ajax att gå vidare från europacupernas kvalspel till huvudturneringarna.

***

Adderad information kl 18:55 – här har vi grabbarna från 1978:

 

Publicerad 2017-09-09 kl 16:47
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER