Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allsvenskan 2017: poängutveckling för MFF, Djurgården och IFK Göteborg

Statistikbloggen

Djurgården satte stopp för IFK Göteborgs monstersvit på hemmaplan i Allsvenskan ikväll efter 3–1. Den 22 matcher långa sviten blev inte 23. Nu får IFK Göteborg helt enkelt börja om på ny kula, käka en rejäl pytt-i-panna, proppa i sig en halv eller till och med en hel special och kämpa hårt för en ny fin svit.

Eftersom IFK Göteborg fått lite nytt “schwung” och var (är fortfarande?) på god väg att klättra mot europaplatserna, plus att spelarna i Malmö FF har fått “legs like noodles” medan Djurgården går starkt är det extra intressant att kolla hur dessa tre klubbar har gått fram poängmässigt i årets Allsvenskan:

20170911-mff-dif-gbg-omg22

Det är väldigt intressant att studera poängskillnaden mellan Malmö FF och Djurgården. Skillnaden är nu nere i endast 7 poäng. Man får backa med tidsmaskinen till omgång 11 i år för att hitta en mindre poängskillnad, det vill säga Malmö FF:s poängförsprång mot Djurgården.

Annons

8 omgångar återstår. MFF har råd med 2 förluster och ändå kunna ta SM-guld, förutsatt att laget fixar 6 st segrar. Ni som hängt med flitigt i Statistikbloggen har kunnat läsa att statistiken talar för att Malmö FF kommer att vinna SM-guld i år.

Publicerad 2017-09-11 21:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto