Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mikael Ishak leder skytteligan i tyska ligan (med en brasklapp)

Statistikbloggen

Hur kunde det bli så här, helt seriöst? Den svenska exportsuccén till tysk ligafotboll är vad det handlar om. Det är verkligen så. En titt på skytteligan för 2.Bundesliga (“Tysklands Superettan”) visar att vi har en svensk i ensam ledning: Mikael Ishak! Men inte nog med det, det kryllar ju av svenskar i toppen, då vi även ser namn som Sebastian Andersson, Joseph Baffo, Simon Hedlund och Newman – samtliga ligger väldigt bra till.

…och det är alltså detta som är brasklappen i rubriken. Att det är andra- och inte förstadivisionen i tyska ligan.

Den här gången slog bekvämligheten till för att spara massor med tid för att få ut detta blogginlägg snabbare, så här kommer två skärmdumpar som visar toppen av skytteligan för 2.Bundesliga inför det pågående landslagsfönstret:

20171007-2bundesliga-skytteliga-1

Symbolförklaringar: boll = antal mål, “P”-boll = antalet av målen som var på straff, “1st”-boll = antalet av målen som var första målet i matchen 

20171007-2bundesliga-skytteliga-2

Newman är alltså Nyman (Christoffer Nyman).

En, två, tre, fyra, fem. Fem svenskar i topp! Glöm inte bort att vi utanför denna topplista även har Emir Kujovic i Fortuna Düsseldorf, som helt sonika kallas “Düsseldorf” i skärmdumparna ovan.

Annons

Klubben som Newman & Baffo spelar i är samma klubb som Janne Tauer spelade i 2004–2007 innan han kom till Djurgården.

***

Men det är inte bara i andradivisionen som det finns gott om svenskar. Även i “Tysklands Allsvenskan” (1.Bundesliga) har vi gott om svenskar och här är samtliga av dessa:

Alexander Isak (Dortmund)
Emil Forsberg (RB Leipzig)
Branimir Hrgota (Eintracht Frankfurt)
Oscar Wendt (“Gladbach”)
Robin Quaison (Mainz 05)
Albin Ekdal (Hamburg)
Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)

Noterbart är också att i Hannover spelar en viss Miiko Albornoz som spelade i alla svenska pojklandslag men valde Chile på seniornivå.

***

Glöm inte att kvällens VM-kvalmatch för Sverige startar 18:00. Arton noll pip. Mot Luxemburg. Många mål behövs. I vanlig ordning är det tvmatchen som får bära ansvaret för den så kallade kanalpropagandan.

Annons
Publicerad 2017-10-07 09:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto