Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför playoff mot Italien: Sverige har en superstatistik hemma

Statistikbloggen

Det blev Sverige mot Italien i playoff till VM. Kanske en riktig mardrömslottning, kanske kan Sverige skrälla och vinna över 2 matcher. Frågan är hur stort hopp det kan tänkas finnas för att det ska kunna bli en sån där skräll för Sverige som missat VM 2010 och VM 2014.

Den här gången skippar jag den totala statistiken med alla 23 landskamperna inklusive OS-mötet 1912. Det som bringar fram ett stort hopp är att Sverige faktiskt har en superstatistik hemma mot Italien, och den ser ut så här:

20171017-sverige-italien-h2h-endast-hemma

7 matcher med 4 segrar och 3 kryss. Ingen förlust! 12–6 i målskillnad och fyra raka hemmamatcher med att hålla nollan. Senast Italien gjorde mål mot Sverige i Sverige var i den där 2–2-matchen i juni 1965 på Malmö Stadion i Malmö.

För er som hellre föredrar så har Sverige inte släppt in ett mål mot Italien på hemmaplan på drygt 52 år. Under denna svit har det blivit 3 segrar och 1 kryss med 4–0 i målskillnad.

Annons

Om vi “vänder blad” som en viss kung brukar göra så ser det inte lika roligt ut. På detta blad har vi bortaresultaten:

20171017-sverige-italien-h2h-endast-borta

Ja, vad säger man? Nästan nattsvart statistik, men ett uns av ljus i den mörka tunneln är att de 4 senaste förlusterna ändå är uddamålsförluster och inga förnedrande resultat. Den värsta smockan kom i oktober 1971 med 0–3-förlusten i Milano.

Man får heller inte glömma att Sverige ändå har en bortaseger mot Italien, och det var en riktigt fin sådan. Ravelli (!) höll nollan och Glenn Strömberg gjorde 2 av de 3 målen. Thomas Sunesson avslutade målskyttet.

***

Viktigt att hålla i tankarna inför dubbelmötet är att högerbacken Micke Lustig är avstängd i första mötet som är hemma.

Spelprogram…
10 november: Sverige–Italien
13 november: Italien–Sverige

***

Vad tror ni läsare är rimligt för svensk del i denna playoff?

Annons
Publicerad 2017-10-17 19:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto