Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför helgens ligamatcher: ställningen i kampen om Guldskon

Statistikbloggen

Den ständiga frågan hela denna säsong kommer kanske att vara: ska någon annan än Messi eller Ronaldo vinna den individuella utmärkelsen för bäste målskytt i någon av högstadivisionerna i ligorna som har UEFA-koppling?

Edinson Cavani kanske några av er läsare tänker? Nja, inte som läget ser ut just nu. För just nu har vi en italienare och en colombian i topp. Det för sig om Ciro Immobile i Lazio och Radamel Falcao i AS Monaco. Så här ser topplistan ut:

 

20171027-guldskon-just-nu-v2

(Av utrymmesskäl så har jag inte plockat in fler spelare till tabellgrafiken än vad jag gjort.)

Har exkluderat en hel del spelare som egentligen borde finnas med i toppen, och det är naturligtvis sådana spelare som inte kommer ha något med toppen att göra. Så i praktiken handlar detta om spelare från de fem bäst rankade ligorna där varje ligamål är värt 2,0 poäng samt målmaskinen Bas Dost från Sporting i Portugals liga. Portugals liga trillade ur topp 5 för UEFA:s ligaranking inför denna europasäsong.

Annons

För er som är osäkra eller för er som inte har koll på detta sedan tidigare, följande antal poäng innebär ett (1) mål i en högstadivision baserat på den ranking som ligan har…

1–5: 2,0 p/mål
6–21: 1,5 p/mål
22–X: 1,0 p/mål (där X är 54 just nu)

***

Med tanke på rådande situation där Zlatan Ibrahimovic tackade för sig gällande landslaget sommaren 2016 med EM som “mindre lyckad avskedsföreställning” plus rehabprocess är det positivt inför playoffen mot Italien 10+13 november att Isaac Kiese-Thelin gjort 7 mål på 12 matcher i belgiska högstadivisionen och att Mikael Ishak gjort hela 8 mål på 11 matcher i den tyska andradivisionen.

Dyster läsning är såklart att Masthuggarn som presterade så bra i holländska ligan förra säsongen har en blytung situation just nu i Serie A med hans klubb Benevento som stått för den sämsta säsongsinledningen sedan Hedenhös-tiden.

Annons

Italien har lite bättre ställt på anfallsbesättningen inför playoffen med målsprutan Immobile. Immobiles 13 mål på 10 matcher i Serie A skall alltså jämföras med Kiese-Thelins drygt hälften på 2 matcher fler i en liga som är flera snäpp sämre.

***

Så vem tror ni vinner Guldskon denna säsong? Messi/Ronaldo (alternativ A) eller någon annan som Immobile/Falcao (alternativ B)?

Publicerad 2017-10-27 15:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto