Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inför Sverige–Italien: statistiken för alla anfallare i matchtrupperna

En extremt spänning inför playoffen råder just nu. Vi är många svenskar som drömmer om att få vara med i VM igen efter 2 raka missade mästerskap. Senast Sverige spelade VM var sommaren 2006, alltså drygt 11 år sedan. Samtidigt har Italien inte missat ett enda VM sedan Hedenhös-tiden och det skulle väl bli landssorg om Italien missar VM 2018…

Det finns med andra ord gott om kryddor för detta playoff. Dessutom vet vi att Sverige har A-L-D-R-I-G förlorat på hemmaplan mot Italien. Senast Sverige släppte in ett mål hemma mot Italien var i runda slängar 4 år innan Armstrong blev första människa att ta ett kliv på månen vilket skedde 21:a juli 1969 – evigheter sedan!

Sverige bör med statistiken i ryggen göra en resultatmässigt bättre insats i hemmamötet (Kompisvallen) än i bortamötet (San Siro).

Någon spelare måste ju göra mål under de åtminstone 90 + 90 minuter som dubbelmötet ska pågå. Frågan är bara vem. Eller vilka. Sverige har tagit ut 4 anfallare medan Italien har tagit ut hela 5 anfallare till sin trupp. Så här ser det ut inklusive facit för spelarnas insatser i ligaspelet för respektive klubblag:

 

20171109-sve-ita-10nov-anfallarna

(När det gäller assister så fick det bli icke-researchat för de flesta denna gången. Mest på grund av att få ut målstatistiken och denna genomgång så fort som möjligt.)

Immobile är ju ett möjligt frågetecken till att starta eller inte starta med senaste tidens fysiska status. Möjligen därför som Italien har hela 5 anfallare.

I Italiens kvalspel i grupp G där det blev 10 landskamper har forwardsduon Immobile + Belotti varit den överlägset vanligaste. I de 2 första landskamperna startade Italien med Eder & Pelle (med Immobile som inhoppare), för att sedan stuva om och mer eller mindre köra enbart med Immobile & Belotti.

Immobile är verkligen Italiens landslagsanfallare “Numero Uno”. Sett över hela kvalet är Belotti “Numero Due”, men frågan är om han verkligen har kvar den statusen. Eder var startspelare istället för Belotti i sista kvalmatchen.

PL-anfallaren Gabbiadini har aldrig startat i en landskamp i detta VM-kval men väl hoppat in i ett fåtal samt suttit mycket på bänken. Han kan klassas som “Italiens Stefan Bergtoft”.

La Liga-anfallaren Zaza som har ett otroligt bättre facit än John Guidetti har bara vid enstaka tillfällen fått vara med på bänken och inte ens hoppat in i någon match. Så frågan är om han ens kommer få hoppa in i någon av de två mötena trots sitt fina klubblagsfacit.

Kontentan är att Immobile och Belotti är rankade som nummer 1 & 2. Sedan kommer Eder och Gabbiadini som nummer 3 & 4. Sist som femteanfallare har vi Zaza. Om denna rangordning gäller även i playoff-matcherna återstår att se, men var inte förvånade om denna rangordning gäller.

 

***

Rent överlag känns det som att Italien har en klart starkare anfallsbesättning. Plus att dom har “Mig-blir-ni-inte-av-med”-Buffon i kassen.

Undertecknad är realist och ser Italien som storfavorit. 90–95% chans att Italien vinner detta dubbelmöte. Sverige kan förmodligen vinna med 1–0 eller 2–1 på Kompisvallen eller få till ett hedersamt kryss, men sedan gör Italien tillräckligt bra ifrån sig på San Siro och det blir Italien i VM.

Alltså: 90–10 eller 95–5 i Italien-favör som chansbalans till att ro hem det hela över 180 minuter.

***

Vad anser ni läsare? Vad ger ni för chansbalans mellan Italien och Sverige?

PS. Kickoff-tiden imorrn fredag 10/11 för Sverige-Italien är 20:45. Broadcastande TV-kanal (se tvmatchen) drar igång försnacket i god tid innan.

Publicerad 2017-11-09 kl 17:12
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons