Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
49v

Inför Sverige–Italien ikväll: alla inbördes möten (plus rankingdiagram)

Det är så sant så: senast Sverige slog Italien i en tävlingsmatch var för drygt 30 år sedan. Därefter har det gått nästan 30 1/2 år och 4 stycken tävlingsmatcher utan svensk seger. Så här ser det ut när man listar Sverige mot Italien för E-N-D-A-S-T tävlingsmatcher:

20171110-sverige-italien-h2h-endast_tavling

Men faktum är att senaste segern mot Italien i en tävlingsmatch råkar även vara senaste svenska tävlingsmatchen på hemmaplan mot Italien. Därefter har det blivit 1 kryss (tack Zlatan!) och 3 förluster.

Vi får ej heller glömma att Sverige A-L-D-R-I-G har förlorat hemma mot Italien. Visst, matchen år 1912 skulle kunna klassas som en hemmaförlust men mästerskap bör samtidigt klassas som neutral mark. Denna sammanställning kastar jag in ännu en gång som repris:

20171017-sverige-italien-h2h-endast-hemma

Om vi istället rensar bort samtliga filter och listar samtliga inbördes möten så ser det ut så här:

20171110-sverige-italien-h2h-allt

***

Och nu över till FIFA-rankingen för bägge länder. Så här har fotbollsnationerna i fråga utvecklats sedan rankingen infördes 1993:

20171018-sverige-italien-fifa-rank-sedan-1993-v2

Vi ser här att Italien har en historiskt sett dålig ranking för närvarande. Ända sedan början av år 2007 har Italien i princip bara blivit konstant sämre och sämre även om det darrat till lite extra på rankingen som 2010–2011 då Italien tappade från cirka 5 till drygt 15 för att sedan avancera till en nivå nära 5 igen.

***

Återstår också att se vilka anfallare som Italien ställer upp med ikväll. Om det blir Immobile och Zaza så handlar det om två stycken riktigt vassa anfallare. Jag kastar in sammanställningen som repris så ni läsare får se hur det ser ut:

20171109-sve-ita-10nov-anfallarna

Immobile (Serie A) har ett målsnitt på imponerande 1,27 och Zaza (La Liga) har ett målsnitt på 0,82. Bägge är ordinarie och spelar snudd på 90 minuter i varje ligamatch. Återstår som sagt att se OM detta herrskap mönstras.

Jämför detta med Berg på 0,67 och “IKT” på 0,89 i ligor som inte direkt är Europa Topp 5…

***

Den här bloggen blir illa tvungen att vara partisk just nu och det är bara att hålla tummarna för att Sverige gör en bragdartad insats mot Italien ikväll.

Kickoff är planerad att ske klockan 20:45.

Publicerad 2017-11-10 kl 12:27
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons