Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mini-målstatistik: Lukaku (’17) vs Zlatan (’16) 11 omgångar i Man United

Det började så bra för Lukaku denna säsong i United. 7 mål under de första 7 omgångarna i Premier League. Sedan tog “festen” slut med 4 raka omgångar utan mål. Så hur står sig denna insats mot Zlatans facit de första 11 omgångarna förra hösten?

Zlatan hade en måltorka på 6 hela matcher under de 11 första omgångarna förra hösten: omgångarna 5–10. Zlatan stod på 4 mål efter 4 första omgångarna i ligan, sedan kom den där måltorkan som tog slut efter mål mot Swansea i omgång 11 där det blev 2 mål.

Summering:

Zlatan, hösten 2016: 11 omgångar – 6 mål
Lukaku, hösten 2017: 11 omgångar – 7 mål

***

I omgång 11 förra hösten drog Zlatan på sig sitt femte gula kort i inhemska tävlingsmatcher (4 i ligan & 1 i ligacupen mot Man City) i England vilket resulterade i avstängning i omgång 12 där United mötte Arsenal.

Zlatan var tillbaks i omgång 13 där han gjorde 1 mål mot West Ham. Då stod Zlatan på 7 mål efter 13 omgångar.

***

Tillbaks till hösten 2017. Det vill säga nu. På lördag kl 18:30 möter United tabellelvan Newcastle, som Djurgården hade fått möta vid seger mot Partizan Belgrad i CL-kvalet 2003, och frågan är om Zlatan kan vara redo för comeback. Som startspelare? Som inhoppare?

Klart är i alla fall att Man United själva rapporterar att “Murre” har plockat ut inte bara Zlatan utan även Pogba & Rojo till matchtruppen mot Newcastle.

Så här har “Murre” uttalat sig om Zlatan enligt Uniteds text (för er som inte klickade på länken):

“He made a full recovery” samt “Now you cannot expect him to be ready to play 90 minutes or to be ready to play consecutive matches like he did all his career. Now he needs time to be back to his level, his fitness, his confidence, his sharpness, his everything. But, from the clinical point of view, to be good and ready is fantastic.”

Tror ni läsare att “Murre” ger Zlatan någon speltid i helgen? Ett sent inhopp i matchen till stående ovationer?

Publicerad 2017-11-17 kl 16:55
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons