Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så bra (?) blev VM-lottningen för Sverige sett till historiska resultat

Statistikbloggen

Förmodligen har alla just nu koll på att Sverige lottades mot världsettan Tyskland när det gäller gruppspelet i VM i Ryssland. Inför lottningen under sena eftermiddagen (svensk tid) har många experter och många hemma i stugorna lagt fram sina dröm- och mardrömslottningar. Ni som följer den här bloggen har koll på att förra inlägget handlade om drömlottningar sett “backspegel”-statistiken och inte efter “dagsform” eller ranking.

Nu med facit i hand efter genomförd lottning är det dags att försöka avgöra hur bra (?) lottningen blev sett till den så kallade “backspegel”-statistiken. Eftersom slutspelsträdet redan är bestämt på förhand så står det klart vilka länder Sverige kan möta i en eventuell åttondelsfinal och det blir en granskning även av dessa länder, se tabellen nedan:

20171201-vm-lottning-utfall

För Pot 3 där Sverige fanns vid lottningen får det av utrymmesskäl räcka med att bara lista en den möjliga motståndaren Costa Rica i en eventuell åttondelsfinal.

Sverige har aldrig förlorat mot Sydkorea, 22% av matcherna mot Mexiko har blivit förluster och drygt 40% av alla möten med Tyskland har blivit förluster. Därmed bör det finnas en rimlig chans för Sverige att bli grupptvåa.

Annons

Ingen drömmarnas lottning, men ändå en någorlunda okej lottning. Kunde varit värre.

***

Ponera att Tyskland vinner Sveriges grupp (F) och att Sverige blir tvåa. Då möter Sverige ettan i grupp E som Brasilien bör förväntas av de flesta att bli. Men oavsett vilken motståndare Sverige kan få i en åttondelsfinal ser det tufft ut. Det är knappast räcka att “ställa ut skorna” för att gå vidare från gruppen och åttondelen till kvartsfinal.

***

Vad anser ni läsare? Hur bra tycker ni att Sveriges lottning blev sett till “backspegel” samt sett till dagsform/världsranking?

Publicerad 2017-12-01 20:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto