Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Storklubbarna – ställningen i titeljakten

Hur ser det ut just nu för antalet titlar bland storklubbarna i de stora ligorna i europa? Vilket lag är det som hittills har vunnit mest denna säsong?

Här kommer en överskådlig summering där alla storklubbar ställs mot varandra:

20180117-storklubbarna-titeljakten-status

Ja, det är helt enkelt Real Madrid som har vunnit flest tävlingar hittills denna säsong. Än så länge har det bara handlat om olika slags supercuper samt det som ofta kallas för “klubblags-VM” (Club World Cup).

Några av storklubbarna har redan skickats ut från en inhemsk cuptävling. Monaco är inte längre kvar i europatävlingarna. Allt detta gör att det kan räknas ut vad som i teorin kan bli det bästa utfallet och det är exakt vad som visas i kolumnen direkt till höger om redovisningen för antalet titlar.

ANNONS

När det gäller ligaspelet är det förmodligen Milan som har absolut minst chans att kamma hem ett guld. Laget ligger på elfte plats – hela 23 poäng bakom ledande Napoli. I Milans fall är de i teorin 3 möjliga titlarna denna säsong i praktiken 2 stycken.

Gällande Zlatan Ibrahimovic med sin välfyllda bokhylla hemma är frågan hur många nya titlar det kan bli denna säsong. Vad tror ni läsare? Vilken tävling – eller vilka tävlingar – av CL, cupen och ligan kan han vinna ihop med Lindelöf & Co? Eller blir Zlatan titellös?

Sedan Zlatan lämnade Malmö FF har han vunnit minst en titel varje säsong. Totalt har han 33 klubblagstitlar, eller 31 stycken om Juve-ligagulden räknas bort. Den pågående säsongen kan bli den första där han blir helt utan.

När det gäller Zlatans absolut värsta anfallskonkurrenter Messi & Ronaldo är det värt i sammanhanget att flika in att Ronaldo gick titellös 2002–03 (med Sporting), 2004–05 (med United) och 2009–10 (med Real) samt att Messi gick titellös 2007–08 (med Barca).

ANNONS

Zlatan har noll titellösa säsonger, Messi har en och Ronaldo har hela tre stycken.

***

Fråga till er läsare: saknar ni någon storklubb från sammanställningen?

Publicerad 2018-01-17 kl 10:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto