Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
38v

Årets första Guldskon-koll: Harry Kane petar ner Cavani från tronen

Åter dags för en ny titt på ställningen i kampen om Guldskon som är priset för den bästa målskytten i de europeiska ligorna. Bästa målskytten är inte nödvändigtvis den som gjort flest mål eftersom varje ligamål ger olika antal poäng beroende på vilken ranking som ligan har på den europeiska ligarankingen som bygger på resultatet för klubbarna i europacuperna.

Denna koll är den första på nästan 2 månader och det har hänt en hel del intressanta förändringar. Den mest noterbara är att Harry Kane har sedan förra sammanställningen gjort hela 11 mål på 9 omgångar och är därmed ny ledare med sina 42 poäng som de 21 målen ger. Edinson Cavani har petats ner från tronen. Så här ser topplistan ut plus några noterbara namn och ett axplock av svenskar:

 

20180123-guldskon-just-nu-v2-corrected

Övriga “raketer” sedan förra sammanställningen i början av december 2017 är Luis Suarez och Bas Dost som gjort 9 mål var. För Bas Dost ger varje mål bara 1,5 poäng, men det räcker ändå till ett rejält kliv. Italienaren Quagliarella har på sedan senast gjort 8 mål på 6 omgångar för sitt Sampdoria.

Cristiano Ronaldo som leder skytteligan i CL och gjorde mål nyligen i “klubblags-VM” har fått igång målgörandet rejält med 4 mål på senaste 5 omgångarna. Trots denna uppryckning ligger han långt från toppen. Men det “räcker” med ett och annat hattrick så är han ikapp – men frågan är om det verkligen kommer att ske.

För svensk del har Kiese haft en del flyt med 3 mål på senaste 5 matcherna. Mikael Ishak har “bara” gjort 1 mål sedan sist och är bästa målskytt i den tyska andradivisionen. Marcus Berg har gjort ytterligare enstaka mål och verkar visa god form inför VM. Om det är något som kan kännas oroande för svensk del inför VM så är det att Ola Toivonen ännu inte gjort sitt första mål i ligan denna säsong.

Mer av intresse för svensk del är att Branimir Hrgota har tappat rejält med speltid i sitt tyska klubblag jämfört med förra säsongen och har bara spelat 5 matcher (varav 1 från start) på 19 omgångar. Någon allsvensk klubb som är sugen på att fiska upp honom?

Ej med på denna sammanställning är Viktor Claesson i Krasnodar. Samma lag som “Granen” spelar i. Viktor Claesson är bäste svensk på ryska ligans skytteliga med 6 mål där ledartrion står på 10. Viktor Claesson är dessutom delad ledare i assistligan med sina 6 mål. Kanske får vi se honom i VM-truppen. Vad tror ni läsare om det?

***

Vem tror ni vinner Guldskon – vem vinner om hjärnan får gissa och vem vinner om hjärtat får gissa?

 

Uppdaterat 24 jan 2018 kl 23:20 – Lewandowskis återstående antal matcher var ej uppdaterat innan, nu är det korrekt.

Publicerad 2018-01-24 kl 10:33
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons