Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kartläggning – då stänger transferfönstren i bästa och noterbara ligorna

Dags för en ny kartläggning av transferfönstrens öppettider. Senaste gången var i början av september då det handlade om vilka ligor i världen som hade öppet under hösten samtidigt som Allsvenskan och nästan alla europeiska ligor hade stängt – vilket var relevant med tanke på kontraktslösa spelare som hade alternativen att dispensvärvas och söka en klubb i en mer exotisk liga om det skulle bli något spel innan nyår.

Den här kartläggningen gjordes några dagar innan de stora ligorna “stänger butiken” sent på onsdag kväll 31 januari. Bakom de stora ligorna finns andra ligor som håller öppet något längre.  Så här ser läget ut:

ANNONS

20180125-deadline-days

(Ligarankingen i tabellen är den ingående inför europasäsongen 2017–18.)

Hoppet är inte på något vis kört för de allsvenska spelare som vill till klubbar i andra ligor även efter sista januari. Dock är alternativen klart färre, men det finns exempelvis ligan i Kina som stänger sista februari. En hel del svenskar har spelat där genom åren: exempelvis ex-Djurgårdarna Daniel Nannskog, Tobbe Hysén, Erton Fejzullahu och Sam Johnson. Den ryska ligan med svenskarna “Granen“, “Boom-Boom“, med flera håller öppet till 22:a februari.

Noterbart är att Allsvenskan och norska ligan har identiska datum för vinterfönstrets öppning och stängning. Ligan där landslagsanfallaren Marcus Berg spelar till vardags (Förenade Arabemiraten) stängde sitt fönster strax efter nyår.

Deadline-datumen innebär att efter detta datum kan klubbar i respektive liga i fråga inte ta in spelare och få dessa godkända för spel. Däremot kan spelare lämna ligan när transferfönstret har stängt – till en annan liga där det är öppet. Ett klassiskt exempel på detta är tidigt 2007 när Djurgården värvade Janne Tauer från tyska ligasystemet.

ANNONS

Möjligheter till dispensvärvningar för klubbarna i de olika ligorna är något som kartläggningen i fråga inte har bakat in.

***

 

Publicerad 2018-01-25 kl 12:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto