Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
38v

Real Madrid på 2000-talet: 26 pokaler – men vilken är sämsta säsongen?

Få lag i de absolut bäst rankade ligorna kan mäta sig med Real Madrid. Och den biten får denna blogg återkomma till senare. Men de 26 pokalerna från 2000-talet väger minst sagt tungt i Real Madrids bokhylla som troligen inte heter “Billy” utan istället “Ronaldo” för att hylla just dessa två “Ronaldosar”.

I en av grannbloggarna – Spanienbloggen (med Adam Pinthorp) – spånas det i denna text på en fundering om det inte är så att Real Madrid gör sin sämsta säsong på 2000-talet vid ett missat CL-guld. Så den stora frågan är nu vad ni läsare anser. Låt oss först ta en titt på hur det faktiskt har gått för Real Madrid på 2000-talet:

20180126-real-madrid-2000-talet

Rent titelmässigt är denna säsong delad tvåa på 2000-talet. Efter de tre pokalerna från “bonustävlingarna” tack vare insatserna i de betydande tävlingarna förra säsongen är facit för resterande pokalchanser följande: laget har åkt ur inhemska cupen, är fyra i ligan med hälften av säsongen kvar och är lottat mot PSG i CL-slutspelet. Real är 19 poäng bakom Barca, men skulle Real vinna hängmatchen är det 16 poäng som skiljer. Vinner Real nästa El Clasico är laget 13 poäng bakom. Kanske är det för mycket för att kunna hämtas in. Sedan vet vi att Ronaldo är “de stora matchernas man” och kan mycket väl sänka PSG.

***

…så vilken Real-säsong på 2000-talet tycker ni läsare är den sämsta?

Publicerad 2018-01-26 kl 18:21
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons