Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stora Deadline-dagen var igår – men här är deadline-dagarna för övriga ligorna

Det var Deadline Day igår och: ja, nu är transferfönstret stängt. Game Over. Den berömda “feta damen” har sjungit. Men det är trots allt en sanning med modifikation kring det där med deadline day. Ni som läser detta har kommit rätt, för denna blogg reder ut allt.

Endast 13 av de 30 bäst rankade ligorna i Europa stängde sina transferfönster omedelbart efter att 31:a januari hade passerat. Därmed finns det gott om ligor som fortfarande har öppet och sedan har vi Allsvenskan som brukar stänga fönstret i krokarna kring seriestarten som brukar äga rum vid månadsskiftet mars-april.

Så här ser läget ut just nu för de 30 bästa ligorna i Europa plus några noterbara ligor som främst finns utanför Europa:

ANNONS

20180201-deadline-days

(Ligarankingen i tabellen är den aktuella för den pågående europasäsongen 2017–18.)

Som synes finns det goda möjligheter för de spelare som vill byta klubb, förutsatt att det inte bryter mot regelverk som Financial Fair Play och hur många klubbar en spelare får representera per säsong/år – och att spelarens klubb är villig att sälja och att det finns en intresserad klubb som kan tänka sig att erbjuda en tillräckligt bra övergångssumma.

Viktigt att ha i åtanke är att klubbar från alla ligor som för närvarande håller öppet har möjlighet att värva/låna spelare från exempelvis Premier League där fönstret är stängt. Fönstret handlar enbart om möjligheten att värva spelare – inte att sälja.

Publicerad 2018-02-01 kl 08:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto