Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tottenham sköt PL-guldet till City efter segern mot Man United i onsdags?

Statistikbloggen

Tottenham–United 2–0 i onsdags i den 25:e omgången av Premier League och frågan är om inte den absolut sista chansen till guldet gled ur händerna på “The Special One:s United” som är närmast jagande lag bakom “Filosofens City”.

Så här ser har lagens respektive poängkonton utvecklats under säsongen:

 

20180202-pl-omg25-united-city-kurvor

Vissa kanske nöjer sig med att bara kolla in de poängsummor som lagen har, medan andra kanske tycker att differensen är mer intressant – så den kommer här nedan:

20180202-pl-omg25-united-city-differens

United låg 12 poäng efter ledande City inför Tottenham borta i onsdags. Men nu efter förlusten är United åter 15 poäng på efterkälken. 15 poäng = 5 segrar. Om vi bara leker med tanken att United vinner de fem kommande och City förlorar de fem kommande kommer lagen att ha 68 poäng var. Sannolikheten för att detta ska hända på riktigt bör vara extremt liten, men just nu är det bara ett tankeexperiment. Därefter återstår 8 matcher.

Annons

Om vi leker med tanken på ett annat sätt: hur många matcher tog det för City att dra ifrån från 0 till 15 poängs försprång? Det tog hela 13 matcher. Från och med omgång 8 till och med omgång 20. Det ger lite perspektiv på det hela. Just nu återstår det 13 omgångar av Premier League.

***

Så vad tror ni läsare? Sköt Tottenham guldet till City i onsdags? Undertecknads känsla efter att ha studerat läget är att City i praktiken säkrade PL-guldet i onsdags.

Grattis, Pep Guardiola!

Publicerad 2018-02-02 18:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto