Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så lång svit av deltagande i CL hade Arsenal innan pågående EL-säsongen

Igår gick jag igenom Real Madrids mäktiga svit i CL när det gäller antal säsonger i rad i gruppspelet. Den här gången kan det vara intressant att titta närmare på en klassisk stamgäst som till slut missade “cutten” för att låna in ett uttryck från golfvärlden.

Det blev till slut 19 raka CL-deltaganden för Arsenal och eftersom laget vann alla sina 7 kvalspel lyckades London-laget nå gruppspelet 19 år i rad. Vilken bedrift! Att Arsenal under de sista knappa 10 säsongerna aldrig nådde längre än till åttondelen – grovt räknat – är en annan femma.

“Bara” åttondel.

Hade Malmö FF nått åttondelen EN GÅNG hade blivit snack om Bragdguldet.

ANNONS

Lätt att att bli fartblind. Ibland är det nyttigt med lite perspektiv och att “nypa sig i armen”.

Så här har Arsenals CL-facit sett ut:

20180205-arsenal-cl-facit

19 raka CL-gruppspel där det blev 14 raka slutspel på slutet. 7 raka åttondelsfinaler på slutet är trots allt inte den stora drömmen för ett lag som ändå var i final säsongen 2005–06. “Barsenalona”-matchen: Barcelona–Arsenal. Henke mot Freddie. “Svenskfinalen”.

***

Hur långt uppehåll från CL ska det bli för Arsenal? Stannar det vid 1 säsong? Vad tror ni läsare?

I Premier League är det 12 omgångar kvar och Arsenal är motsvarande cirka 2 segrar ifrån en CL-plats. Sedan finns “andra chansen” som är att vinna Europa League där första hindret på vägen är svenska Östersunds FK med “Harry Potter” som magisk tränare. När laget har “städat av” Östersund kommer svårighetsgraden vridas upp en hel del längre in i EL-slutspelet.

ANNONS
Publicerad 2018-02-05 kl 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto