Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så långt har Bayern München gått i CL varje säsong

Statistikbloggen

Senaste två dagarna har jag tagit upp Real Madrids och Arsenals insatser i Champions League och idag blir det den tyska tungviktaren Bayern München. Hur bra har det egentligen gått? Är det bara en myt att laget “alltid når semi” eller hur ser det ut? Statistikbloggen reder ut allt och lägger korten på bordet!

Först en “grafisk” titt på hur det har gått:

20180206-bayern-m-cl-facit

Laget har, med den pågående säsongen medräknad, hela 10 raka gruppspel i bagaget och samma sak beträffande slutspel. I 6 av de 9 senaste slutspelen har laget avancerat till åtminstone semifinal.

Backar man klockan lite mer ser vi att Bayern München på de senaste 21 åren först 10 raka grupp- & slutspel, därefter kom en så kallad “skitsäsong” och nu har vi åter igen 10 raka grupp- & slutspel.

Detta visar hur grym verkligheten kan vara. Med en relativt liten marginal åt fel håll i ligatabellen kan ett lag missa Champions League-biljetten och behöva stå ut med fattigmans-CL: Europa League, eller UEFA-cupen som den hette förut.

Annons

Av allt att döma kommer Bayern München att göra sitt 11:e raka CL-gruppspel till hösten då laget leder ligaspelet med 18 poäng (motsvarande 6 segrar) och det återstår 13 omgångar.

Bayern München har även den längsta sviten med antal raka ligaguld som CL har funnits. Fem raka ligaguld och inget bör kunna hindra laget från att vinna det 6:e raka.

***

För det pågående Champions League är Bayern München lottat mot Besiktas. Några namn i Besiktas spelartrupp är värda att nämnas:

Atiba Hutchinson – mannen från Kanada, nu 34 år, fyller 35 om 2 dagar (grattis i förskott!), som hamnade i allsvenska Öster av alla möjliga lag. Därefter Helsingborg och sedan FC Köpenhamn. Sedan 2013 har han lirat i Besiktas.

Pepe – portugisen som var ordinarie i Real Madrid “hur länge som helst” fram till i somras. Precis som Atiba Hutchinson är han 34 nu och fyller 35 snart. Dock ej om 2 dagar utan om 20 dagar. Grattis i förskott! Och grattis (i efterskott) till hans landsman Cristiano Ronaldo som fyllde år igår.

Annons

Så här spelas dubbelmötet…

20 februari: Bayern München – Besiktas
14 mars: Besiktas – Bayern München

***

Vad tror ni läsare? Städar Bayern München av Besiktas med sisådär 12–0 eller 15–0 över dubbelmötet eller blir det lite mer spännande? Skräller Besiktas och slår ut Bayern? Vad tror ni? Hur långt kommer Bayern gå i det pågående slutspelet?

 

Publicerad 2018-02-06 17:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto