Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Ronaldos 2 nya CL-mål: grafiska utvecklingen för CR7, Messi & Zlatan

Ronaldo stod inte bara för milstolpen att ha gjort sitt 100:e CL-mål för Real Madrid igår mot PSG. Det 100:e CL-målet för Real Madrid var även det 10:e för denna säsong och det innebär även att portugisen har gjort 10 eller fler CL-mål per säsong i hela 7 säsonger i rad. Nu har onekligen 7:an i namnet “CR7” fått ett ansikte.

Messi har som bäst presterat 10 eller fler mål per säsong i CL i endast två säsonger i rad. Det ger en ganska god fingervisning om vilken fantastisk prestation det är med minst 10 mål/säsong i sju säsonger i rad som Ronaldo har lyckats med.

Totalt har Messi gjort “endast” 4 säsonger i CL med 10 eller fler mål, men ej sammanhängande till en svit. Zlatans personbästa med 10 mål i en och samma CL-säsong sattes 2013–14 med PSG.

ANNONS

Så här har de tre superanfallarna presterat i CL:s huvudturnering där kvalmål och mål i Europa League rensas bort:

20180215-zlatan-messi-cr-cl-goals

Messis personbästa är 14 CL-mål säsongen 2011–12. Där och då var Ronaldos bästa det nya rekordet 10 mål under samma säsong. Men under de följande säsongerna har Ronaldo överträffat Messis rekord inte bara en gång utan två:

2013–14: 17 mål
2015–16: 16 mål

Om Real Madrid når final i pågående slutspelet innebär det sex återstående matcher för Ronaldo som just nu står på 11 CL-mål denna säsong. Kan det bli nytt rekord? 7 mål krävs på de maximalt 6 återstående matcherna.

***

När det gäller Zlatans utveckling syns det tydligt i grafiken att sedan 2008–09 (sista säsongen med Inter) hade han svårt att hänga med i samma måltempo som Messi och Ronaldo undantaget säsongen 2013–14 i PSG och såklart under United-epoken med Europa League och långtidsskadan.

ANNONS

***

Vad tror ni läsare? Vem av Messi och Ronaldo kommer att ha gjort flest CL-mål när bägge lägger sina skor på hyllan? Och kommer Zlatan göra något mer CL-mål?

Publicerad 2018-02-15 kl 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto