Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Citys nederlag i FA-cupen: ny koll på pokalchanserna för storklubbarna

Wigan, där Granen & Adde Johansson tidigare spelat, slog ut storklubben Manchester City igår från de inhemska cupernas finrum FA-cupen igår med 1–0 efter spel med en man mer i hela andra halvleken och var det inte symboliskt att spelaren Max Power fick sista ordet i matchprotokollet även om det “bara” var ett gult kort och inte mål?

Därmed reducerades Man Citys pokalchanser för denna säsong från 4 till 3. Kvar på “chansbuffén” finns nu ligan (leder stort), ligacupen (möter Arsenal i finalen på söndag 25/2) och Champions League (leder sin åttondel stort mot Basel). Apropå Arsenal så åkte det laget också ut “för tidigt” i cupen (32-delsfinalen mot Nottingham Forest i ett omspel 7/1).

ANNONS

Så hur ser egentligen den stora bilden ut över storklubbarnas chanser till nya pokaler? Här är en summering av läget just nu:

20180220-storklubbarna-titeljakten-status

När det gäller statusen kring ligan för alla lag visar positiva värden att laget är serieledare och med antal poäng ner till närmast jagande lag, medan negativa värden handlar om antal poäng det är till serieledaren. I vissa fall som Real Madrid kan –17 poäng mycket väl bli –14 poäng om laget vinner den hängmatch som uppstod i december.

***

Ja, tänk att Arsenal är hela 27 poäng – motsvarande 9 segrar – bakom ledande City i Premier League. 11 omgångar återstår och inom 1–3 omgångar kan den teoretiska guldchansen vara helt borta. I praktiken är det därmed 3 titelchanser kvar för Arsenal även om det i teorin råkar vara 4.

Liknande läge i ligaspelen är det för exempelvis Milan som knappast lär hämta in de 25 poängen som det är upp till ledande Napoli.

ANNONS

***

Stora frågan: vilken storklubb tror ni kommer avrunda säsongen med flest titlar?

Bonusfrågan: Några klubbar ni läsare anser skall knökas in i sammanställningen över storklubbar?

Publicerad 2018-02-20 kl 17:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto