Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Både Sverige & Danmark helt utslagna från europacuperna – vem blev bäst?

Östersund stod för en megaknall genom att bortaslå Arsenal med 2–1 (ledde med 2–0), men det räckte “bara” till 2–4 totalt och därmed är både Östersunds och Allsvenskans äventyr i europacuperna över för den här gången. Samtidigt åkte danska stoltheten FCK ut mot “Det andra Madrid” och därmed är även Danmark utslaget.

Så vilken liga gjorde bäst ifrån sig i Europa denna säsong?

Bägge ligorna ställde upp med 4 lag vardera…

Sverige: Malmö FF, Östersund, AIK och “Peking”.
Danmark: FCK, Bröndby, Midtjylland och Lyngby.

Poängräkningen sker på följande vis i europacuperna: i kvalspel ger matchvinst 1 poäng och kryss ger 0,5 poäng. Ju fler kvalomgångar laget behöver/tvingas spela desto mer poäng poäng på spel men samtidigt mer ovisst om laget når huvudturneringarna där de större sedelbuntarna väntar. Väl inne i “finrummen” gäller 2 poäng per seger och 1 poäng per kryss. Nu talar vi om rakningpoäng. Dessa 2 eller 1 poäng ska ej förväxlas med de 3 respektive 1 (sportsliga) poäng som gäller när tabellraden i ett gruppspel visas.

ANNONS

Utöver rankingpoäng som tilldelas efter matchresultat tilldelas ibland även bonuspoäng där det mest klassiska är bonuspoängen till alla lag som kvalar in eller går rakt in i CL-gruppspelet. Att nå EL-gruppspelet ger emellertid inga bonuspoäng.

Varje lag får sina sportsliga insatser summerade rent rankingpoäng-mässigt. Rankingpoängen från samtliga lag från respektive liga summeras ihop och vi får därmed följande slutsummering för Sverige och Danmark…

Sverige: 21,5p (5,375 p/lag)
Danmark: 21,0p (5,250 p/lag)

Inför kvällens EL-sextondelsreturer var läget följande:

Danmark: 21,0p (5,250 p/lag)
Sverige: 19,5p (4,875 p/lag)

Östersund slog Arsenal (med 2–1) och tog 2 sköna poäng hem till Allsvenskan som klättrade från 19,5 till 21,5 poäng, medan FCK förlorade borta mot A Madrid (med 0–1) och därmed stannade Danmark på 21,0 poäng.

ANNONS

Värdet som gäller för poäng/lag är det som används när ligarankingen konstrueras. De fem senaste säsongernas poäng/lag för respektiva liga är det som gäller.

 

***

Nu med facit i hand var det Ken Sema (även kallad “Kenzema”) med sitt 2–0-mål borta mot Arsenal som såg till att Sverige gick om Danmark för denna isolerade säsong när det gäller europacuperna.

…dock får man ej glömma Saman Ghoddos med sina 2 assist som låg bakom Östersunds bägge mål.

***

En tröst för Danmark som förlorade mot Sverige för denna isolerade säsong är att för det som verkligen gäller (5-årssummeringen) är Danmark på plats 17 vilket är några snäpp bättre än Sverige på plats 22.

Publicerad 2018-02-22 kl 23:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto