Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
38v

Efter CL-åttondelarnas första möten: engelska lagens uppryckning på 1 år

Det har nämnts tidigare i medier och bloggar mot slutet av hösten och inför åttondelarna: den här säsongen i Champions League går det betydligt bättre för de engelska lagen jämfört med den förra säsongen. 

Först en snabbtitt på hur det gick i gruppspelet för pågående och föregående säsong:

20180222-cl-pl-lagen-gruppspelet

Från 3 av 4 lag vidare förra säsongen till 5 av 5. Alternativt sagt: från 3 till 5 lag vidare. Förra säsongen gjorde bara 2 av 4 lag 10 eller fler mål, men aldrig 20 eller fler. Den här gången gjorde samtliga 5 lag minst 10 mål där Liverpool lyckades näta mer än 20 gånger. Förra säsongen såg vi bara 2 engelska gruppettor – nu såg vi 4 stycken.

Går det ens att hitta några punkter där de engelska lagen har blivit sämre mellan hösten 2016 och hösten 2017?

Nu över till slutspelet!

Nu har de 8 första av de 16 matcherna i åttondelsfinalerna spelats. Returerna spelas 6/7/13/14 mars. De engelska lagen har totalt fyra hemmareturer och vi känner alla till att fotbollslag brukar prestera bra i hemmamötena. Eller åtminstone oftast inte sämre jämfört med bortamötet. Följande summering ger en god bild över läget just nu som kan jämföras med utfallet för ett år sedan…

20180222-cl-pl-lagen-slutspelet

Arsenals fans vill nog glömma det där 2–10-dubbelmötet med Bayern München. Men faktum är att man fick till ett resultat hemma som inte var sämre än på bortaplan. Dessutom presterade både Man City och Leicester bättre hemma än borta – även om det bara blev Leicester som gick vidare.

Den här gången har både Man City och Liverpool riktigt stora ledningar med sig till hemmareturerna. De fem engelska lagen har släppt in 3 mål totalt att jämföra med 10 insläppta för de tre lagen för ett år sedan.

***

Vad känner ni läsare? Vilka engelska lag går vidare till kvartsfinal? Två lag får i praktiken anses vara klara för kvarten. Men hur kommer det gå för Tottenham, United och Chelsea?

Publicerad 2018-02-22 kl 11:24
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons