Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
36v

Efter ny Real Madrid-förlust igår – detta är sämsta 26 omgångarna sedan…

0–1 borta mot Espanyol för “Marängerna” igår. Ett Real Madrid som valde att inte ens ha med sin guldklimp CR7 i matchtruppen. Gerard Moreno bokfördes för segermålet i matchminut 90+3, assisterad av Sergio Garcia. Fotbollsspelaren. Inte golfproffset. Tungt för Real Madrid, vars poängskörd och tabellplaceringar hittills denna säsong gör att hoppet om ligaguldet i praktiken är som bortblåst.

Så det för oss till den självklara frågan: när var det senast som Real Madrid presterat så här “uselt” i La Liga efter 26 omgångar?

Om nu 1,96 i poängsnitt får klassas som “uselt”…

Så här står sig lagets facit efter 26 omgång från och med 1992–93, vilket gör att historiken blir lika lång som “storklubbarnas sedelpress” Champions League funnits:

20180228-rma-la-liga-26-omg

Detta är alltså den sämsta säsongsinledningen som laget upplevt med Cristiano Ronaldo i spelartruppen. Aldrig tidigare så få poäng som 51 och aldrig tidigare så liten målskillnad som +34.

Man får resa bakåt i tiden till säsongen 2006–07 för att hitta ett lika lågt eller sämre poängfacit och till 2007–08 för att hitta lika “dålig” eller sämre målskillnad.

Men målskillnad är alltid målskillnad. 44–10 är +34 och 94–60 är också +34. Målskillnaden säger inte allt för mycket om defensiven. Därför kommer även en genomgång av gjorda och insläppta mål för samma period:

20180228-rma-la-liga-26-omg-gm-im

Real Madrids målskillnad just nu är 62–28 eller +34 efter 26 omgångar. De 62 gjorda målen (varav 14 av C Ronaldo) är ett tangerat bottenrekord sedan C Ronaldo anslöt, men trots allt bättre än samtliga tidigare säsonger innan sommaren 2009. Om det ändå är något som är positivt med Real Madrids läge (förutom tabellplatsen som ger CL-plats) just nu så är det offensiven.

Däremot är defensiven efter 26 omgångar den sämsta sedan sommaren 2009. De 28 insläppta målen jämfört med epoken innan CR7 är varken bu eller bä. Då detta facit lägger sig som köttet i en simpel naturell hamburgare, möjligen med lite ost och bacon också: 8 säsonger med fler insläppta mål & 9 säsonger med färre insläppta mål.

Publicerad 2018-02-28 kl 10:35
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons