POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Stora hattrick-kollen: läget efter Griezmanns 7 mål på 2 senaste ligamatcherna

Antoine Griezmann, med tröja nummer 7 i Atlético Madrid, har minst sagt gjort skäl för sin tröja efter just 7 mål totalt på de två senaste ligamatcherna (mot Sevilla och Leganés). Och hur gammal är han? Nästan tjugo….sju! Många sjuor blir det. Men nu blir det fokus på treor istället: hattrick.

De sju målen innebar två nya hattricks och den stora frågan blir därför: hur många hattricks har karl’n gjort i ligaspelet på högsta division? Och hur står sig dessa hattricks mot prestationerna signerade de övriga stjärnorna i de europeiska större klubbarna/ligorna?

Så här ser läget ut:

20180301-hattrick-kollen

Detta var alltså Griezmanns blott andra och tredje liga-hattrick på högsta nivå någonsin i seniorkarriären. Efter att ha legat och puttrat på ett enda hattrick på sitt CV senaste säsongerna gick han på “nolltid” förbi sin landsman Benzema i Real Madrid.

Griezmann har kämpat i hela 8 säsonger i La Liga. Under de fyra första med Real Sociedad blev det aldrig någon hattrick. Det första kom under första säsongen med “Det andra Madrid” den 21 december 2014 mot A Bilbao. Nu i den fjärde säsongen med A Madrid kom tvåan och trean i hattrick-räkenskapen.

…det fjärde kommer så småningom?

Sedan Griezmann anslöt till A Madrid sommaren 2014 ser hattrick-listan ut så här för La Liga-spelarna från urvalet i diagrammet ovan:

Ronaldo, 14 st
Messi, 9
Luis Suarez, 9
Griezmann, 3
Neymar, 3 (lämnade i somras för PSG)
Benzema, 1

 

***

När det gäller Luis Suarez är det värt att hålla i minnet att sydamerikanen gjorde sina 7 första hattrick i Ajax. Därefter 6 stycken i Liverpool och står just nu på 9 stycken i Barcelona. Exkluderas Ajax-hattricken står spelaren på 15 totalt, vilket ändå håller honom med god marginal före den “stora jagande klungan” med Zlatan, Cavani, Bas Dost med flera.

***

Stora frågan: vilka anfallare finns på önskelistan att ha med i nästa hattrickkoll?

Publicerad 2018-03-01 kl 10:14
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto