Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stora hattrick-kollen: läget efter Griezmanns 7 mål på 2 senaste ligamatcherna

Statistikbloggen

Antoine Griezmann, med tröja nummer 7 i Atlético Madrid, har minst sagt gjort skäl för sin tröja efter just 7 mål totalt på de två senaste ligamatcherna (mot Sevilla och Leganés). Och hur gammal är han? Nästan tjugo….sju! Många sjuor blir det. Men nu blir det fokus på treor istället: hattrick.

De sju målen innebar två nya hattricks och den stora frågan blir därför: hur många hattricks har karl’n gjort i ligaspelet på högsta division? Och hur står sig dessa hattricks mot prestationerna signerade de övriga stjärnorna i de europeiska större klubbarna/ligorna?

Så här ser läget ut:

20180301-hattrick-kollen

Detta var alltså Griezmanns blott andra och tredje liga-hattrick på högsta nivå någonsin i seniorkarriären. Efter att ha legat och puttrat på ett enda hattrick på sitt CV senaste säsongerna gick han på “nolltid” förbi sin landsman Benzema i Real Madrid.

Griezmann har kämpat i hela 8 säsonger i La Liga. Under de fyra första med Real Sociedad blev det aldrig någon hattrick. Det första kom under första säsongen med “Det andra Madrid” den 21 december 2014 mot A Bilbao. Nu i den fjärde säsongen med A Madrid kom tvåan och trean i hattrick-räkenskapen.

Annons

…det fjärde kommer så småningom?

Sedan Griezmann anslöt till A Madrid sommaren 2014 ser hattrick-listan ut så här för La Liga-spelarna från urvalet i diagrammet ovan:

Ronaldo, 14 st
Messi, 9
Luis Suarez, 9
Griezmann, 3
Neymar, 3 (lämnade i somras för PSG)
Benzema, 1

 

***

När det gäller Luis Suarez är det värt att hålla i minnet att sydamerikanen gjorde sina 7 första hattrick i Ajax. Därefter 6 stycken i Liverpool och står just nu på 9 stycken i Barcelona. Exkluderas Ajax-hattricken står spelaren på 15 totalt, vilket ändå håller honom med god marginal före den “stora jagande klungan” med Zlatan, Cavani, Bas Dost med flera.

***

Stora frågan: vilka anfallare finns på önskelistan att ha med i nästa hattrickkoll?

Publicerad 2018-03-01 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto