Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
40v

PSG utslaget från CL - ny koll på storklubbarnas titelchanser

Real Madrid “städade av” den franska “wannabe”-klubben PSG med hela 5–2 i åttondelen där Real vann borta ikväll med 2–1 efter ett nytt Ronaldo-mål. Därmed har PSG tappat en titelchans och kan maximalt plocka hem 4 pokaler denna säsong.

Så här ser topplistan ut nu:

20180306-storklubbarna-titeljakten-status.png

Ronaldo gjorde sitt 118:e europacupmål mot PSG ikväll. 1 kvalmål och 117 turneringsmål – samtliga i Champions League. Av de 117 målen inne i turneringen är det 60 stycken från gruppspelen och 57 slutspelsmål.

Inte nog med det. Ronaldo har gjort mål i samtliga åtta av Real Madrids CL-matcher hittills denna säsong. Denna svit blir ännu längre om förra säsongen bakas in där portugisen gjorde mål i finalen mot Juventus. Totalt har Ronaldo gjort 14 mål på 9 senaste CL-matcherna där det blivit antingen 1 eller 2 mål per match.

Ronaldos senaste hattrick i CL gjordes i första mötet i semifinalen våren 2017 mot “Det Andra Madrid”.

***

För PSG:s del är det andra säsongen i rad där laget skickats ut redan i åttondelen – mot spanskt motstånd. Förra säsongen inledde man 4–0 hemma mot Barca för att sedan sensationellt förlora bortareturen på Camp Nou med galna 1–6. 5–6 totalt.

PSG:s målspruta Cavani är uppe i 32 CL-mål. 26 i gruppspelet och 6 st i slutspelet.

Publicerad 2018-03-06 kl 22:47
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons