Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Halvtid i åttondelsreturerna: läget för PL-klubbarna jämfört med 1 år sedan

Statistikbloggen

Nu har hälften av alla returmatcher i åttondelsfinalerna av Champions League spelats och därmed har 3 av de totalt 5 engelska lagen avverkat 180 minuter. City och Liverpool gick vidare på att i princip bara bevaka sina ledningar från första mötet. Tottenham fick det svettigare och manövrerades till slut ut via en uddamålsförlust av fjolårsfinalisten Juventus.

En summering av läget och med jämförelse med läget för 1 år sedan ger följande bild:

20180308-pl-klubbarna-cl

Även om 2 engelska lag hittills lyckats ta sig vidare ser det på ett sätt oroande ut i kanterna. Av de totalt 8 matcherna som de engelska lagen hittills spelat är det endast 2 segermatcher. Sedan är det 4 kryss och 2 förluster. Denna statistik är knappast någon uppvisning.

Räkna med att Chelsea lär inte kunna slå ut Barcelona med nån form av att “ställa ut skorna” eller gå-fotboll. Lite mer än så kommer krävas.

På ren magkänsla ser det ut som att United bör ha större chans än Chelsea att gå vidare med tanke på hemmaplan och att det “bara” är Sevilla och inte Barca som motståndare.

Annons

Hur det än går för United och Chelsea i sina åttondelsreturer nästa vecka (tisdag 13:e mars & onsdag 14:e mars) kommer PL-klubbarna att ha överträffat förra säsongens insatser i Champions League.

….sedan får vi se hur “det sjunkande skeppet” Arsenal kommer att lyckas mot ett pånyttfött Milan i Europa League.

Därefter skruvas svårighetsgraden upp i CL när det blir det dags för kvartsfinalerna i april.

***

Tar festen slut för för PL-klubbarna i CL-kvartarna eller vad tror/hoppas ni läsare på?

Publicerad 2018-03-08 00:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto