Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Storklubbar: publiksiffror i ligan denna säsong för Barca & United

Statistikbloggen

Camp Nou – drygt 99 tusen. Old Trafford – cirka 75 tusen. Det är vad två av Europas mäktigaste fotbollsarenor kan välkomna när det gäller åskådare. Lagen som har dessa två arenor som hemmaplan är som bekant FC Barcelona och Manchester United, i folkmun kallade “Barca” och “United”. Säger man “United” är det Man United – precis som att säger man “dollar” är det amerikansk dollar.

Nu har det gått en bra bit på säsongen och det kan ju vara intressant att ta en titt på något annat än förlustfria sviter, skytteligor, flest antal hattricks, flest landslagsmål med mera. Publiksiffror får det bli. Hur är det egentligen med beläggningsgraden på Camp Nou och Old Trafford? Med andra ord: vad har Barca och United haft för publiksiffror i ligaspelet?

Först tar vi en titt på United som förra säsongen slickade 75-tusennivån näst intill perfekt. Samma visa denna säsong?

20180313-publiksiffror-ligan-united

Jajamensan. Intressant är också att sämsta siffran på bortaplan är drygt 20 tusen.

Nu över till Barca och deras Camp Nou:

Annons

20180313-publiksiffror-ligan-barca

Det är inte alls lika jämnt här som på Old Trafford. Intressant är att sämsta publiksiffran för Camp Nou denna säsong är mer än vad “Kompisvallen” i Solna har kapacitet för. Vi ser också att när det gäller bortamatcher så har Barca haft 5–6 stycken med lägre publiksiffror än vad som är fallet med Uniteds sämsta publiksiffra på bortaplan.

Ska det bli knökfullt (99 tusen) på Camp Nou lite senare på vårkanten när det är El Clasico och Real Madrid hälsar på? Vi får se.

Publicerad 2018-03-13 00:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto