Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chelsea utslaget från CL: läget för storklubbarnas titelchanser

Statistikbloggen

Tufft för Chelsea senaste dagarna. Först försvann den sista matematiska pyttelilla chansen att kunna ro hem ligaguldet. Därefter utslaget av Barcelona från Champions League. Enda titelchansen kvar denna säsong för “Romans engelska fotbollsklubb” är cupen, eller populärt kallat “FA-cupen”.

Med tanke på att även United skickats ut från Champions League och att Juventus vunnit en ligamatch mitt i denna vecka kan det vara lägligt att plocka fram den berömda tavlan med lägeskollen:

20180315-storklubbarna-titeljakten-status

Noterbart för Uniteds del är att laget inledde säsongen med FEM (!) titelchanser. Först blev det förlust den 8:e augusti 2017 i “träningsmatchen som egentligen är en tävlingsmatch” (mot Real Madrid), därefter utslaget 20:e december 2017 i ligacupen av Bristol. Nu senast 13:e mars i CL mot Sevilla. I praktiken borde chansen på ligaguldet vara borta även om mikroskopiska chanser finns kvar. Nu på lördag 17:e mars återstår det att se om den i praktiken enda kvarvarande chansen kommer leva vidare eller ej då Brighton möts i FA-cupens kvartsfinal.

Annons

Uniteds titelchanser denna säsong påminner om den där folksagan “Mäster Skräddare”: “Det bidde ingen. Vad bidde det då?”

 

Publicerad 2018-03-15 06:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto