POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ronaldo VS Messi i spanska skytteligan denna säsong (grafiskt) – efter helgens målfest

Real–Girona 6–3 (4 mål & 1 ass av Ronaldo). Barca–Bilbao (1 mål & ingen ass av Messi). Så kan helgens La Liga sammanfattas, eftersom Real Madrid inte har någon realistisk chans att ta hem ligaguldet framför näsan på Barcelona. Den behållning som återstår är kampen mellan Messi och “Damernas Ronaldo” i skytteligan och – oj, oj, oj – vilken kamp det nu har blivit!

Tack för att denna spänning har uppstått. Vem hade kunnat föreställa sig detta efter omgång 18 då Messi stod på 16 mål och Ronaldo på ynka fyra? 12 måls skillnad där och då. Nu har Ronaldo kämpat och gnetat för att komma ikapp och kolla in hur nära han är Messi efter helgens ligamatcher:

20180319-la-liga-goals-messi-cr7

Måldifferensen efter varje omgång har sett ut på följande vis:

20180319-la-liga-goals-messi-cr7-diff

Nu återstår det nio omgångar och det skiljer “bara” tre mål mellan dessa två megastjärnor.

***

Det har på senare tid i media basunerats ut av vissa svenska journalister/tyckare att Messi är “överlägsen” alla andra spelare och där vill undertecknad verkligen ge svar på tal: ni har helt fel kring detta. Messi är inte överlägsen A-L-L-A andra spelare. För det finns en viss portugis som heter Cristiano Ronaldo. Det må vara okej att påstå att Messi är bättre än Ronaldo om goda argument för detta framförs men Messi är inte överlägsen Ronaldo – på samma sätt som att Ronaldo är inte överlägsen Messi.

Undertecknad känner att dessa två spelare är i princip lika bra. Jämförbara, helt enkelt. Den som verkligen vill framhäva den ena eller den andra spelare som bäst kan alltid göra det genom vinklad statistik. Messi har gjort fler assist i La Liga sedan sommaren 2009 än vad Ronaldo har gjort – men då kan man alltid kontra med att Ronaldo har gjort betydligt fler CL-mål under samma tidsperiod (102 jämfört med 83).

Vem är världens tredje bästa anfallare just nu och för senaste åren? Efter en hel del statistikgranskning ligger Luis Suarez väldigt bra till. Om ni läsare håller med eller tycker annorlunda – kommentera gärna. Och var placerar vi in Zlatan fram till sekundrarna innan skadan i april förra året? Nummer 4? 5?

***

Sedan Ronaldo blev klar för Real Madrid sommaren 2009 ser de två superstjärnornas ligafacit ut så här:

Ronaldo: 288 ligamatcher – 307 mål & 86 assist (1,066 mål/match)

Messi: 301 ligamatcher – 320 mål & 121 assist (1,063 mål/match)

(Ronaldo har satt 61 straffar medan Messi “bara” har satt 41 stycken.)

***

En sak är säker: debatten kring Messi VS Ronaldo lär pågå i otroligt många år framöver.

Publicerad 2018-03-19 kl 13:01
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto