Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

OM Zlatan kritar på för LA Galaxy: så många MLS-matcher hinner Zlatan spela innan eventuellt VM

Manchester Uniteds nummer 10 – supersvensken Zlatan Ibrahimovic – har under dagen lämnat klubben (som är kvar i FA-cupen och har chans på den titeln), vilket man kunnat läsa på Fotbollskanalen.se och här finns Manchester Uniteds egen nyhet om det rivna kontraktet.

ANNONS

Den stora frågan nu är det självklara: vad händer med Zlatan? Hur blir nästa kapitel? Det finns några potentiella alternativ och det är dessa som detta blogginlägg kommer att fokusera på. Först och främst en repris på sammanställningen för de transferfönster är stängda respektive öppna:

20180314-deadline-days

Vad är det som kan vara aktuellt och realistiskt? USA (MLS, Major League Soccer) har varit på tapeten under många år i svenska medier och kanske är det nu som det blir verklighet. En del MFF-supportrar drömmer förmodligen våta drömmar om att Zlatan skall skriva på för MFF inför allsvenska premiären. Ett roligt alternativ skulle verkligen vara den brasilianska ligan.

Undertecknad resonerar så här: vi har senaste åren sett hur Zlatan har kombinerat det fotbollsmässiga med det affärsmässiga för att dryga ut sin redan generösa veckopeng. Mot den bakgrunden bör USA (MLS) utklassa Brasilien i attraktionskraft och affärsmöjligheter. Brasilien hade varit roligt om det bara handlade om fotbollen. Men nu är det “big business” inblandat och det bör väga extremt tungt. Ifall det blir kraftigt reducerad spelarlön jämfört med situationen i United lär det kunna kompenseras med det affärsmässiga vid sidan av.

ANNONS

Alla ni läsare får gärna kommentera vilken liga (och även lag) som ni tror att Zlatan hamnar i. Tror alla på MLS och LA Galaxy?

Det lag i MLS som det snackats mest om beträffande Zlatan är LA Galaxy. Laget har redan hunnit med att spela 2 omgångar i ligaspelet. Den 4:e mars spelades första matchen (hemmaseger med 2–1 mot Portland Timbers). Därefter förlust med 1–2 borta mot NY City FC den 11:e mars. Nästa match spelas på lördag 24:e mars.

Kommer Zlatan vara med i VM eller inte för Sverige? Ifall Zlatan skulle hamna i Sveriges trupp så blir genrepsmatcherna i början av juni nödvändiga. 2:a juni sker första testet. Skulle allt gå som på räls är det realistiska att Zlatans första LA Galaxy-match blir derbyt mot Los Angeles FC den 31:a mars. Därefter finns möjlighet till ytterligare nio ligamatcher. Maximalt 10 ligamatcher kan det i så fall bli inför Sverige–Danmark den 2:a juni.

ANNONS

Tio ligamatcher i MLS och två genrepsmatcher för Sverige – alltså tolv stycken “90-minutare” (1080 minuter speltid) – det är vad Zlatan maximalt sett kan ha som uppladdning inför Sveriges öppningsmatch i VM den 18:e juni mot Sydkorea.

…men blir det ens VM för Zlatan? Det är den stora frågan just nu. Vi minns hur Henke Larsson avstod hela kvalet inför EM 2008 och dök senare upp i EM-truppen. Gör Zlatan något liknande nu?

För den nyfikne som vill veta mer om LA Galaxy kan dessa två länkar vara av intresse:

Aktuella spelartruppen: kan studeras här

Säsongens spelschema: kan studeras här

***

Noterbara spelare som spelat i LA Galaxy senaste åren: “Chippen”, “Ishi”, David Beckham, Steven Gerrard, Ashley Cole, Robbie Keane och inte minst den före detta Hammarby-tränaren Gregg Berhalter (!).

ANNONS
Publicerad 2018-03-22 kl 22:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto