POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Världsrankingen sedan 1993 grafiskt: Sverige mot Rumänien

Imorgon tisdag betar Sverige av förberedelsematch 2 av 4 inför sommarens fotbolls-VM. Kickoff sker klockan 20:30 medan försnacket drar igång redan 20:00 och den TV-kanal som sänder är TV4. Motståndet är Rumänien, som Sverige slog i kvartsfinalen i VM 1994, och det är bortaplan för svensk del.

Så vad kan man förvänta sig? Hur bra är Rumänien och hur bra har laget varit jämfört med Sverige genom åren? Till hjälp att ta reda på det finns världsrankingen som har administrerats sedan 1993. Så här har det sett ut:

20180326-sverige-rum-fifa-rank-sedan-1993

Mer intressant är förmodligen differensen varje månad som ger bättre bild kring styrkeförhållandet och så här ser det ut:

20180326-sverige-rum-fifa-rank-sedan-1993-diff

Sverige har varit den bättre rankade nationen från och med april 2017 vilket innebär de 12 senaste månaderna. Som diagrammet visar har det skiftat en hel del mellan Sverige och Rumänien kring vem som är bäst – åtminstone enligt världsrankingen.

Men oavsett vilken nation som varit den bättre rankade har skillnaderna varit relativt små med undantag för de två senaste “peakarna” då Sverige var cirka 40 placeringar bättre rankad för att något år senare bli cirka 30 placeringar sämre rankad.

Just nu när Sverige på plats nummer 19 och Rumänien 36. Sverige är 17 placeringar bättre rankad.

Publicerad 2018-03-26 kl 22:52
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto