Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny koll på storklubbarnas titelkamp efter PSG:s ligacupguld i helgen och två storklubbar avsågade i ligan

Såg inte matchen då Zlatans Galaxy-debut var mer lockande, men av siffrorna att döma städade PSG av Monaco i ligacupfinalen med 3–0 i helgen. Ungefär som en “ytterligare grådaskig dag på jobbet” i den långa väntan på att det ska hända nåt med framgångarna i Champions League.

PSG har nu fiskat upp två titlar hittills denna säsong efter den nationella supercupen och det nyss vunna ligacupguldet. En viss Cristiano knyckte CL-titelchansen för PSG från buffén nyligen och det innebär att det nu återstår franska ligan och den vanliga franska cupen på agendan. I den franska ligan – “liig ööh” – har PSG en ledning som helt sonika ska resultera i guld. I den franska cupen väntar bortamöte i semifinalen mot Caen den 18:e april. Eventuell final för PSG:s del spelas den 8:e maj.

ANNONS

Förutom PSG:s nya titelvinst under helgen finns det noterbara avhängda storklubbar i ligorna. Juventus daskade till Milan med 3–1 och det innebär att Milan nu är 28 poäng efter med 27 poäng kvar att spela om. Inför mötet var Milan 25 poäng efter med 30 poäng kvar att spela om. Av en ren slump inträffade en motsvarighet i Tyskland där Bayern München hade uppvisning mot Dortmund (6–0) som innebär att Dortmund nu är 21 poäng efter med 18 poäng kvar att spela om – jämfört med 18 poäng efter med 21 poäng kvar att spela om inför mötet.

Så här ser läget ut just nu för storklubbarna:

20180402-storklubbarna-titeljakten-status

Sedan förra genomgången har jag adderat “Pott” som kolumn i tabellen, så att ni läsare kan skapa er egen uppfattning om hur rimliga chanser det kan vara för ett lag komma ikapp och bli serieledare.

Tack vare kolumnen “Pott” kan vi alla se att Bayern München känner lukten av ytterligare ett ligaguld. Passande nog möter Bayern München mittenlaget Augsburg nu på lördag 7:e april. Au som är inledningen av Augsburg är den kemiska beteckningen för grundämnet guld. Genier som lagt Bundesligas spelschema?

ANNONS

(Om Bayern München och närmast jagande Schalke vinner sina respektive matcher – mot Augsburg och Albin Ekdals Hamburg – kvarstår poänggapet på 17 poäng och med 5 omgångar, eller 15 poäng, kvar är detta ointagligt.)

Publicerad 2018-04-02 kl 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto