Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Messis nya hattrick i helgen: den stora hattrick-kollen för storspelarna

Statistikbloggen

Det blev Messis 29:e hattrick i ligaspelet nu i helgen tack vare de tre målen i 3–1-segern mot Leganes. Ronaldo gjorde “bara” ett mål – men mot ett betydligt tuffare motstånd: “Det Andra Madrid”. Det innebär att läget ser ut på följande vis i La Ligas skytteliga:

20180409-la-liga-skytteligan

7 omgångar återstår av ligan och med tanke på att Messi och Ronaldo är “overkliga” så kan dessa spelare panga in 4–5 mål per match i x antal matcher i rad – så ALLT kan hända. Inget är klart förrän “den där damen som väger 3-siffrigt” har sjungit.

Om hänsyn bara tas till de matcher som Messi & Ronaldo har spelat så har Messi gjort mål i 6 ligamatcher i rad (över 7 senaste omgångarna) medan Ronaldo har målat i hela 7 ligamatcher i rad (över 10 senaste omgångarna).

***

Nu över till det som förmodligen är ännu mer intressant: antal hattrick i ligaspelet. Så här ser den nya grafiken ut:

Annons

20180409-hattrick-kollen

Sedan senaste kollen i början av mars bör det nämnas att Bayern Münchens guldklimp Lewandowski har tjongat in bollarna så flitigt att det resulterat i 2 nya hattrick.

***

Ronaldo leder med 6 hattrick före Messi, men samtidigt är Ronaldo nästan 2 år och 5 månader äldre än den pyttelilla argentinaren. Det gör följande fråga relevant: hur många hattrick stod Ronaldo på för 2 år och 5 månader sedan? Mellan tummen och pekfingret vid mitten av november 2015. Till och med sommaren 2015 hade Ronaldo gjort 28 liga-hattrick i karriären. Den 12:e september 2015 gjorde han 5 mål i lagets 6–0-seger mot Espanyol och klev upp på 29. Det 30:e kom 31:a januari 2016 – även det mot Espanyol.

Med andra ord stod Ronaldo på lika många liga-hattrick (29 st) vid samma ålder som Messi är uppe i nu.

Messi gjorde sitt första hattrick som klart yngre spelare: 7200 dagar gammal (knappt 20 år). Det ska jämföras med Ronaldo som gjorde sitt första: 8377 dagar gammal (knappt 23 år).

Annons

 

Messis födelsedag är lätt att komma ihåg: exakt ett halvår före/efter julafton: 24:e juni.

Publicerad 2018-04-09 16:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto