Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mål i CL-kvartarna genom åren – Messi vs Ronaldo

Det börjar nästan bli en vana nu i Champions League: Ronaldo gjorde mål – Messi blev mållös. För så kan kvartsfinalerna i pågående CL-säsongen summeras. Än mer intressant blir det när man studerar CL-kvartarna för dessa bägge herrar senaste åren.

För Messis del är statistiken en blytung och dyster läsning. Det statistikpappret åker nog raka vägen ner i papperskorgen. Messi har faktiskt inte gjort mål under de senaste 11 (!) kvartsfinalmatcherna, alternativt uttryckt: senaste 5 1/2 dubbelmöten. Senaste målet i en kvartsfinal var i första mötet mot Zlatans PSG våren 2013. Det var så länge sedan att Fruktbolagets mobiltelefon ännu inte hade fått sensor för fingeravtryck (den kom hösten 2013).

ANNONS

Under Messis tid i Barcelona har laget spelat 14 av 14 möjliga åttondelar och tagit sig vidare till kvartsfinal 12 gånger. Av dessa 12 kvartsfinaler har Messi varit med 10 gånger. Under dessa 10 kvartsfinaler (= 20 matcher), vilket är från och med säsongen 2008–09, har Messi gjort mål i endast 2 av de 10 första mötena. För returmötena är det aningen bättre statistik: mål i 3 av 10 matcher. Totalt innebär detta mål i 5 av 20 matcher. Alternativt räknat 10 mål på 20 matcher.

Under samma tidsperiod, från och med 2008–09, har Ronaldo haft chans på spel i kvartsfinaler med United och Real “endast” 9 gånger eftersom Real missade kvarten våren 2010.

Till skillnad från Messis mållösa svit på 11 raka kvartsfinalmatcher har Ronaldo en svit på minst ett mål per match i de 5 senaste kvartsfinalmatcherna. Senaste mållösa matchen var första mötet med tyska Wolfsburg våren 2015.

ANNONS

Ronaldo har gjort mål i 5 av de 9 första kvartsfinalmötena, vilket är klart bättre än Messis “2 på 10”. För returmötena har Ronaldo gjort mål i 7 av 9 (möjliga) matcher – och då bör det tilläggas att i en av matcherna byttes Ronaldo aldrig in vilket innebär att han gjort mål i 7 av 8 matcher som han haft speltid i – vilket ska jämföras med Messis “3 på 10”.

Totalt har Ronaldo gjort mål i 12 av 18 möjliga kvartsfinalmatcher (eller 12 av 17 spelade). Räknat i antal mål är det 20 stycken på 18 möjliga matcher där Messi under samma tid har gjort 10 mål på 20 möjliga matcher.

***

Ronaldo har nu gjort gjort mål i de 11 senaste CL-matcherna där sviten inleddes med 2 mål i finalen förra säsongen mot Juventus. Ronaldo har dessutom en imponerande statistik mot just Juventus i CL-slutspelet…

ANNONS

Våren 2015 – semi: 1 + 1 mål (totalt 2 mål), Real förlorade dubbelmötet
Våren 2017 – final: 2 mål, Real vann finalen
Våren 2018 – kvart: 2 + 1 mål (totalt 3 mål), Real vann dubbelmötet

7 mål på 5 matcher.

***

Totalt har Ronaldo gjort 120 mål inne i huvudturneringen i Champions League. 60 mål i gruppspelet och 60 mål i slutspelet. För Messi är statistiken 60 mål i gruppspelet och “bara” 40 mål i slutspelet.

***

Det finns de som påstår att Messi är ÖVERLÄGSEN alla andra spelare (inklusive Ronaldo), men när det gäller sådan här statistik finns det goda skäl att ifrågasätta detta påstående.

Vad anser ni läsare? Är Messi överlägsen Ronaldo? Kan verkligen Ronaldo klassas som “fotbollens Eddie The Eagle” i jämförelse med Messi?

Publicerad 2018-04-11 kl 23:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto