Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

La Liga: skytteligatoppen grafiskt hela säsongen för de tre superanfallarna

Statistikbloggen

Nu vankas det helg och det är bara 5 omgångar kvar för de två superlagen Real Madrid och FC Barcelona där vi hittar superanfallarna Ronaldo, Messi och Suarez. Messi leder skytteligan med 5 strutars marginal, men som vi alla vet är 5 mål på 5 matcher snudd på noll trygghet. Ronaldo kan – precis som Messi – blixtra till med 4 mål/match 2–3 matcher i rad. Ingen kan känna sig säker på skytteligan förrän den där berömda damen som väger 3-siffrigt har sjungit.

5-målsledningen för Messis del ser ut så här, inklusive utvecklingen under hela säsongen kombinerat med de två konkurrenterna Ronaldo och Suarez:

20180427-la-liga-goals-messi-cr7-suarez

När det gäller kampen om Guldskon så är det endast mål i ligaspelet som räknas in. Messi, Ronaldo, Suarez, “Griezen”, Torres med flera kan alltså inte slänga på sina mål från europacupspelet.

Messis 29 baljor är värda 29 x 2,0 = 58 poäng. Värdet 2,0 är multipeln som gäller för ligamål i de 5 bäst rankade ligorna från den ranking som handlar om vilka ligor som har presterat bäst i de bägge europacuperna. Ligorna rankade 6–21 tilldelas multipeln 1,5 och resterande ligor får nöja sig med 1,0. Hänsyn till antalet ligaomgångar tas tyvärr inte. Detta är inget vidare, och det borde man ta hänsyn till. Fyra av de fem bäst rankade ligorna kör 38 omgångar (Spanien, England, Italien och Frankrike) medan Tyskland kör endast 34. Tyska lirarna blir därmed i princip chanslösa.

Annons

***

Vem vinner spanska skytteligan? Messi, Ronaldo eller Suarez?

Publicerad 2018-04-27 17:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto