Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Allsvenskan omgång 7: guldchanstabellen uppdaterad

Statistikbloggen

Dags för en ny allsvensk guldchanstabell, men innan vi går närmare in på den: många av er läsare uppmärksammade säkert att det spelades en del allsvensk fotboll i onsdags och i torsdags inför europacupmatcherna. Tänkte att det kunde vara en god idé att klargöra att dessa två matcher (Sirius–AIK och MFF–Djurgården) INTE har med omgång 7 att göra. Mer om det nedan.

Dessa två matcher ingår i omgång 16 och skulle usprungligen ha spelats i början av augusti. Så fram till och med omgång 15 kommer vi få leva med en haltande tabell. Från och med omgång 16 blir det förhoppningsvis “tabell-harmoni” igen. Matcherna tidigarelades med anledning av europacup-kvalmatcher för AIK (EL), Djurgården (EL) och MFF (CL).

Detta innebär att AIK, Djurgården och MFF kommer att spela som normalt i den 7:e omgången nu i “spelhelgen” och därefter stå på 8 spelade matcher. AIK och Djurgården lirar på söndag och MFF på måndag. Detta är alltså bakgrunden till att tabellen är och kommer fortsätta att vara haltande.

Annons

Inför helgens omgång kan det vara intressant att kolla in guldchanstabellen:

 

20180504-allsvenskan-guldchanstabellen

Lagen i fet stil och “bock” efteråt är de lag som fortfarande får gälla som guldkandidater rent statistiskt sett. Det ska dock väldigt mycket till för att något annat lag än AIK eller Hammarby ska ta guld, vilket jag redogjorde för nyligen i bloggen. Det är naturligtvis inte 100% omöjligt att exempelvis Malmö vinner guldet, men “statistikpåsen” ger skånelaget ytterst liten chans.

***

Blir det AIK som kniper guldet eller blir det ett sagoslut för Kennedy Bakircioglu att vinna guldet? Kennedy var med och vann Hammarbys första (och hittills enda) guld 2001 och tänk om han får runda av med ett nytt efter att ha varit med och spelat upp laget från “skiten” (Superettan) och vara med om arenabytet och publikrekord och hela tjottabalongen. Då kommer Kennedy att tangera Kim Källströms 2 SM-guld med Djurgården 2002–2003 och bli lika stor på den punkten.

Annons

 

Publicerad 2018-05-04 17:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto