Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
26v

Topplistan visar: nu har Djurgården flest titlar på 2000-talet av svenska lag

Djurgårdens cupseger igår med Malmö FF som motståndare var den 4:e på 2000-talet efter att tidigare vunnit mot AIK (2002), IFK Göteborg (2004) och Åtvidaberg (2005). En av de stora frågorna är hur vinstrika Djurgården och det förlorande laget Malmö FF är jämfört med de övriga lagen när det gäller både Allsvenskan och Svenska Cupen kombinerat.

Topplistan visar nu följande:

 

20180511-svenska-lag-titlar

 

 

 

Stora frågan i sammanhanget är OM Supercupen bör inkluderas. Den har spelats åren 2007–2015. Alla som håller på IFK Norrköping, Malmö FF, Helsingborg, AIK, Kalmar, IFK Göteborg eller Elfsborg vill förmodligen inkludera “träningsmatchen” som titel eftersom det snyggar till statistiken. Men vad anser ni läsare som känner er neutrala/objektiva i denna sakfråga?

Både Allsvenskan och Svenska Cupen finns det en lång historik i. Så är det tyvärr inte med Supercupen som dessutom har skrotats. Royal League var ännu mer kortlivad – vill någon räkna in den?

När endast tävlingarna som arrangerats från år 2000 till och med idag räknas in är det alltså Djurgården som är vinstrikast. Den som vill baka in Supercupen i topplistan kommer att hjälpa Malmö FF till det vinstrikaste laget.

***

Djurgårdens cupseger innebär följande för fördelningen av europacupplatserna i Allsvenskan 2017…

1 Malmö FF – CL-kval (startar i omgång 1 av 4, dvs “q1”)
2 AIK – EL-kval (startar i omgång 1 av 4, dvs “q1”)
3 Djurgården – EL-kval (startar i omgång 2 av 4, dvs “q2”)
4 Häcken – EL-kval (startar i omgång 1 av 4, dvs “q1”)

Datumen för kvalomgångarna CL/EL kombinerat (preliminärt)…

Kvalomgång 1: 10–12 & 17–19 juli (Djurgården slipper detta)
Kvalomgång 2: 24–26/7 & 31/7–2/8
Kvalomgång 3: 7–9 & 14–16 aug
Kvalomgång 4: 21–23 & 28–30 aug

Svenska mittsäsongsfönstret, även kallat “sommarfönstret”, som försöker anpassa sig efter dessa kvalmatcher för svenska lagens bästa, håller öppet 15:e juli till och med 11:e augusti. Stängningen sker alltså i halvtid under kvalomgång 3.

Observera att det svenska mästarlaget inleder kvalspelet redan i omgång 1, till skillnad från senaste åren med en start med starkare gruppspelsdoft. Det krävs åtta matcher och fyra vinster i dubbelmöten för att nå Champions League. Den fjärde kvalomgången kallas ofta för play-off.

Om allt går åt pipsvängen för Malmö FF i sommar kommer laget att inleda i kvalomgång 1 för Champions League och knyta ihop säcken i kvalomgång 2 för Europa League. Med andra ord är Malmö FF garanterade fyra matcher alternativt räknat två dubbelmöten. Förlorande lag i Europa League blir helt utslagna från Europa.

 

Publicerad 2018-05-11 kl 10:55
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons