Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
27v

UEFA Team Ranking: efter PL-fiaskot – kan denna statistik indikera vändningen?

Tidigare idag redogjorde jag för PL-klubbarnas rankingpositioner på den europeiska klubblagsrankingen under 2000-talet. Kan sommaren 2017 ha varit vändpunkten för ligan i sin helhet? Nu ett år senare är det bäst rankade engelska laget nummer 8 vilket är 2 placeringar bättre än ett år tidigare då det var som värst ställt.

En ytterligare vinkling för att studera de engelska lagen är att se hur många lag som tillhör de X antal bästa och här kan man bolla fram och tillbaks hur mycket som helst, men någonstans behöver man sätta ribban. Förhoppningsvis kan de flesta av er läsare gilla att jag satt upp två ribbor: topp 5 och topp 15. Så här blev resultatet:

20180608-uefa-team-rank-england-top5-15

Vi ser här i diagrammet ovan att topp 5 är i princip bara förskjuten i förhållande till topp 15. Det som sker med topp 15 avspeglar sig med fördröjning till topp 5. Det handlar inte om någon exakt karbonkopia, men ändå ganska stark koppling.

Bara för att det varit på detta sättet under denna jämförelseperiod behöver det inte betyda att det kommer fortsätta så i all evighet. Återstår att se inom något år hur träffsäkert detta statistiska underlag har varit.

***

Vilket engelskt lag tror ni läsare blir först att ta sig in på topp 5?

Rankingen just nu för de bättre engelska lagen…

8 – Man City
9 – Arsenal
12 – Man United
13 – Chelsea
19 – Tottenham
22 – Liverpool

Publicerad 2018-06-08 kl 18:48
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons