Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
31v

MLS-skytteligan: Zlatan, övriga svenskar, ex-allsvenskar, skytteligaledaren & noterbara spelare

Två nya mål av Zlatan Ibrahimovic senast och de många lag har spelat 14–15 matcher. MLS-tabellen är ganska haltande då det skiljer 5 spelade matcher mellan laget med minst antal (11) och flest antal (16) matcher. Zlatans lag LA Galaxy har spelat 15 matcher och tar nu spelledigt från ligan till 30:e juni då nästa match spelas (mot Magnus Erikssons San José). De flesta övriga lag får nöja sig med spelledigt under perioden 14–23:e juni eller lite längre än så beroende på lag.

Nu när Zlatan inte kommer spela ligamatcher på nästan 3 veckor och precis inför fotbolls-VM passar det bra med en koll på MLS-skytteligan. Istället för att lägga ut hela skytteligan som skulle bli väldigt lång och med många okända namn så blir det en redigerad version som är betydligt med intressant: noterbara spelare, skytteligaledaren, svenskarna och ex-allsvenska spelare…

20180611-mls-statistik-2018-spelare

Skytteligaledaren Josef Martinez är en 25-årig anfallare i laget Atlanda United och spelar för Venezuelas landslag. Han har tidigare spelat i europeiska klubblag: Young Boys, FC Thun och Torino.

Extra intressant information beträffande Josef Martinez är att han hoppade in i den 70:e minuten för Torino mot Brommapojkarna i första mötet på Telekomvallen i EL-kvalet sommaren 2014. Torino vann mötet med 3–0 och vann sedan returen hemma med 4–0 där Martinez gjorde det sista målet av de totalt 7 i dubbelmötet.

***

MLS håller på till slutet av oktober. Eller rättare sagt “grundserien” (Regular Season). Vinnaren av denna grundserie vinner titeln “Supporters’ Shield“. Därefter tar slutspelet vid. De sex bästa lagen i respektive tabellpool går till slutspel. Finalmatchen i slutspelet spelas i år den 8:e december.

***

Vad tror ni läsare – kommer Zlatan upp i 20 baljor under grundserien?

Publicerad 2018-06-11 kl 20:46
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons