Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lista: prispengarna till alla 32 lag i VM 2018

Under detta VM delar FIFA ut totalt 400 miljoner amerikanska dollar till de deltagande lagen för det som sker i turneringen. Det är en ökning med 12 procent från 358 miljoner dollar i VM 2014. Med tanke på att Sverige har tagit sig till åttondelsfinal kan det vara extra kul att veta vilka pengar det handlar om beroende på sportslig prestation.

Så här mycket betalar FIFA ut respektive lag i detta VM baserat på hur lång resan varit sportsligt…

Utslagen i gruppspelet: 8 miljoner dollar / lag (16 st)
Utslagen i åttondelen: 12 miljoner dollar / lag (8 st)
Utslagen i kvartsfinal: 16 miljoner dollar / lag (4 st)

ANNONS
Förlust i bronsmatch: 22 miljoner dollar
Seger i bronsmatch: 24 miljoner dollar
Förlust i finalmatch: 28 miljoner dollar
Seger i finalmatch: 38 miljoner dollar

Tilläggas bör också att samtliga 32 deltagande länder får 1,5 miljoner dollar (cirka 13,5 miljoner kronor) i förberedelsebidrag. Med andra ord får de deltagande länderna dela på 400 miljoner dollar (prestationsbaserat) och 48 miljoner dollar (broderligt).

Sverige har redan säkrat 12 miljoner dollar (cirka 108 miljoner kronor). Om Sverige skickar ut Schweiz på tisdag är 16 miljoner dollar (cirka 144 miljoner kronor) säkrade. Ni som klassar förberedelsebidraget som prispengar kan se på saken så här: Sverige har säkrat 13,5 miljoner dollar (cirka 121,5 miljoner kronor) och summan stiger till 17,5 miljoner dollar (cirka 157,5 miljoner kronor) om Schweiz besegras.

ANNONS

9,0 kronor per dollar används för valutaomvandlingen.

***

För VM 2018 i sin helhet betalar FIFA ut 791 miljoner dollar (drygt 7,1 miljarder kronor). 448 miljoner dollar totalt till de deltagande länderna och 343 miljoner dollar till spelarnas klubbar. 57 procent till länderna och 43 procent till klubbarna.

***

Tyskland fick bara 8 miljoner dollar denna gång, plus dryga miljonen dollar i förberedelsebidrag. Totalt 9,5 miljoner dollar. Det måste ju svida något fruktansvärt för den välavlönade tyska spelartruppen…

 

Publicerad 2018-06-29 kl 16:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto