POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Efter Allsvenskan omgång 13: så ser uppdaterade guldchanstabellen ut

Hammarby borta mot Elfsborg igår: “noll lika”. 0–0. Glasögon-resultatet, så att säga. Ett i modern tid BRA Hammarby som jagar guld mot ett i modern tid relativt UNKET Elfsborg – här får det inte bli annat än vinst för Hammarby om det ska bli guld.

Nu har Hammarby 4 matcher i rad utan seger och det har bara hänt EN (1) enda gång att ett mästarlag i 16-lagsallsvenskan har haft en svit på 4 eller fler matcher utan seger – Malmö FF år 2013 med fem i rad (kryss, kryss, torsk, kryss & kryss). Nästa match för Hammarby är Dalkurd på Telekomvallen nu på måndag 23:e juli och då måste det bli seger om man vill kunna utmana AIK och Norrköping.

Anyway, så här ser den allsvenska tabellen ut just nu i en redigerad version med de indikatorer som har med allsvensk guldchans att göra:

20180717-allsvenskan-guldchanstabellen

I kolumnen med klubbarnas namn är lag som tagit poäng i premiärmatchen i fet stil och för de premiärvinnande klubbarna som har tagit tillräckligt många poäng som tidigare har räckt till guld i någon tidigare säsong adderas bock-tecknet ( läs: √ ).

***

Som sagt, Hammarby börjar leva farligt i guldstriden nu efter de fyra matcherna i rad utan seger. Hammarby måste fort som tusan tillbaks till det gamla “vinnarstimmet” från början av säsongen för att kunna ta guld i år. Om inte så ser det ut att bli en kamp mellan AIK och Norrköping om guldet.

***

Endast tre gånger har ett mästarlag spelat hemmamatcherna på platstgräs:

2006 – Elfsborg
2012 – Elfsborg
2015 – Norrköping

(“Plastic is fantastic” – nja…)

Just nu är det Norrköping och Hammarby som är de främsta plastgräslagen som slåss om guldet. Djurgården – också på plastgräs – får dock inte glömmas bort.

***

Skytteligatoppen just nu: två lirare står på 8 mål var – Djurgårdens Tino och Häckens Paulinho.

Detta namn Paulinho… känns som att det dräller in Paulinhos i Allsvenskan. Hur många Paulinho kan ni läsare rabbla upp?

Publicerad 2018-07-17 kl 14:00
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå