Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
14v

11:e gången gillt för RB Salzburg i CL-kvalet?

Detta Salzburg från den österrikiska ligan har haft så många chanser att kvala till CL-gruppspelet men aldrig lyckats. Två gånger har Malmö FF satt stopp för energidryck-laget. Totalt har Salzburg misslyckats hela 10 gånger i rad med att nå CL. Just nu pågår det 11:e försöket och Salzburg har avverkat första mötet i den pågående och tredje kvalrundan. Hur ska detta kvalspel sluta?

Så här har det sett ut för laget Salzburg i nuvarande tappning:

20180809-rb-salzburg-cl-kval

Salzburg vann första mötet mot moldaviska laget Shkëndija med 3–0 nu på onsdagen den 8:e augusti. Returen spelas på tisdag 14:e augusti och Salzburg har ett bra utgångsläge.

Om Salzburg slår ut Shkëndija väntar vinnaren i mötet Röda Stjärnan (Red Star Belgrade) från Serbien och Spartak Trnava från Slovakien vars första möte nu i veckan slutade 1–1. Skulle Salzburg vinna det mötet (21:a & 29:e augusti) väntar gruppspel i Champions League – och därmed blir det “11:e gången gillt”.

***

Anledningen till att Salzburg har en såpass bra placering på klubblagsrankingen för europacup-spelen – trots uselt CL-kvalspel – är för att laget har spelat i 7 av de 9 senaste gruppspelen i Europa League samt att laget nådde semifinal i Europa League i våras där Marseille drog den längsta stickan.

***

Vad tror ni läsare om Salzburg denna sensommar? Någon som tror på 11:e gången gillt eller blir Röda Stjärnan eller Spartak Trnava för tufft?

Publicerad 2018-08-09 kl 09:36
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons