POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Efter helgens LA-derby: Zlatans alla klubblagsmål per säsong (grafiskt)

Som de flesta av er läsare redan känner till så gjorde Zlatan Ibrahimovic sitt 499:e tävlingsmål på seniornivå i LA-derbyt för sitt Galaxy mot “FC” under fredagkvällen lokal tid i Los Angeles. För klubblag var detta mål det 437:e. Stora frågan är hur dessa mål är fördelade per säsong och svaret kommer i diagrammet nedan.

Sedan flytten från Malmö FF till Ajax har Zlatan Ibrahimovic alltid spelat i klubbar som förhåller sig till höst–vår-upplägg men efter flytten från Man United till LA Galaxy är det åter igen vår–höst som gäller, vilket ställer till det jämförelsemässigt – speciellt då mängder av United-matcher missades med anledning av rehabiliteringen efter knäskadan från våren 2017 mot Anderlecht i Europa League.

En lösning på det så kallade “problemet” är att låta LA Galaxys 2018–säsong delas upp i fram till och efter VM-uppehållet. LA Galaxy-matcherna våren 2018 till och med 10:e juni kläms in i 2017–18, medan matcherna sedan slutet av juni får anses tillhöra säsongen 2018–19.

Detta innebär att Zlatan anses ha gjort 8 mål säsongen 2017–18:
1) 1 mål för Man United (i förlustmatchen mot Bristol i ligacupen 20:e december 2017)
2) 7 mål för LA Galaxy i ligaspelet från och med debuten 31:a mars till och med 10:e juni.

Efter sommar-/VM-uppehållet har Zlatan Ibrahimovic gjort 9 mål (och 4 assist) på 9 matcher från och med den 30:e juni. Dessa 9 mål får anses tillhöra säsongen 2018–19.

Så här ser målspridningen ut för Zlatans del…

20180826-zlatan-goals-klubblag-spridning

Vi har även några fler “specialare” där 2004–05 är den mest utmärkande där Zlatan inledde säsongen i Ajax under öppet transferfönster och gjorde enstaka mål innan Juventus köpte loss anfallaren. 2004–05 i detta diagram ovan inkluderar därmed mål från både Ajax- och Juventus-tiden.

***

För 2018-säsongen har Zlatan hittills noterats för 16 mål och 7 assist på 20 matcher (17 starter & 3 inhopp) i MLS. Målsnittet är 0,80 mål/match och 94–95 minuter speltid per mål efter drygt 1500 minuter speltid. 7 ligamatcher återstår där den sista spelas 28:e oktober. Om LA Galaxy ligger tillräckligt bra till i tabellen för den västra “ligapoolen” väntar slutspel och därmed chans på ännu fler tävlingsmål.

***

Vad ger ni läsare för betyg till Zlatans prestation i LA Galaxy med hänsyn till det långa skadeuppehållet?

Publicerad 2018-08-26 kl 13:13
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto