POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Efter Allsvenskan omgång 19: guldchanstabellen uppdaterad

Igår kväll knöt omgång 19 ihop säcken med de tre sista matcherna – och vi kan med den uppdaterade guldchanstabellen fastslå att IFK Göteborg inte kan ta SM-guld i år ens med den vildaste fantasin att allt går deras väg – det är helt kört för “Blåvitt”.

Hade IFK Göteborg däremot vunnit igår istället för att förlora mot IFK Norrköping hade full pott resten av säsongen inneburit 58 poäng vilket med extremt mycket tur hade kunnat ge SM-guld, men nu efter förlusten är 55 poäng det maximalt möjliga, och så få poäng ska det inte gå att kunna vinna allsvenskan med då samtliga mästare haft 59–67 poäng med ett snitt på 63,5 poäng.

Innan texten fortsätter – här kommer nya tabellen…

20180828-allsvenskan-guldchanstabellen

Någon gång kommande 10–30 åren blir det förmodligen en mästare på 58 poäng, och givetvis samma sak med en mästare på 68 poäng eller mer. Ju mer man fantiserar om ett mästarlag med färre och färre poäng desto mer osannolikt blir det. Slutklämmen blir därför att IFK Göteborg kan skrivas av här och nu. Även Örebro som är en position högre upp i tabellen kan skrivas av helt trots vinsten igår.

Ett hack högre upp i tabellen hittar vi Kalmar som som efter förlusten igår bara kan nå 59 poäng som mest i år om laget “går rent” resterande omgångar. 59 poäng är den lägsta poängsumman i intervallet för tidigare mästarlag. Kalmar har inte ens råd med ett kryss. I teorin finns fortfarande en superliten chans men i praktiken är Kalmar helt borta.

Djurgården och Sundsvall har bara råd med maximalt ett kryss eller en förlust. Nej, dessa två lag kommer heller inte att kunna ta SM-guld detta år. Även Europa League-platserna börjar se för avlägset ut för Djurgården. “Lucky looser”-platsen (nummer 4) är inte en lucky looser-plats varje år. Skulle ett topp 3-lag i allsvenskan även vinna Svenska Cupen kommer tabellfyran att få en EL-kvalbiljett. Men det är inget att räkna iskallt med. Drömmen finns, men samtidigt har Djurgården (och Sundsvall) i dagsläget Malmö FF, Östersund och Häcken att stångas med om detta “lotteri”.

***

När det kommer till förlustfria sviter och sviter utan seger är det värt att nämna vad som hände i senaste omgången:

Örebros svit på 8 raka utan seger (0–2–6) fick ett efterlängtat slut med 1–0 borta mot Kalmar.

Elfsborgs 5 raka förluster (0–0–5) fick ett slut efter 2–2 borta mot Djurgården, men samtidigt förlängdes den sviten utan segrar från 6 matcher (0–1–5) till 7 stycken (0–2–5).

Trelleborgs 5 raka förluster (0–0–5), precis som för Elfsborg, förlängdes till 6 raka, samtidigt som sviten med 8 raka utan seger (0–1–7) förlängdes till 9 stycken (0–1–8).

Djurgårdens svit med 3 raka utan seger (0–1–2) förlängdes till 4 stycken (0–2–2).

***

Längsta förlustfria sviterna just nu i Allsvenskan:

AIK, 31 (!) matcher (12 förra året, 19 detta år)
MFF, 9 matcher
Hammarby, 7 matcher
Häcken, 5 matcher
Norrköping, 4 matcher

Övriga lags sviter är för korta för att listas.

Längsta segersviterna just nu i Allsvenskan:

AIK, 7 raka segrar
MFF, 5 raka segrar
Häcken, 4 raka segrar
Hammarby, 2 raka segrar
Norrköping, 2 raka segrar

Övriga lags sviter är för korta för att listas.

***

Vem tror ni läsare tar SM-guld? AIK, Hammarby eller Norrköping?

PS. På fredag den 31:a augusti stänger de flesta transferfönstren ute i europa. Några ligor har däremot öppet lite längre som exempelvis Portugal. Eventuellt kan något eller några av topplagen sälja åtminstone en av sina bättre spelare om ett tillräckligt bra bud kommer och ifall spelaren själv i fråga vill göra flytten. Vi såg nyss hur Östersunds Saman Ghoddos såldes till en fransk klubb för en rejäl säck med sedlar.

Publicerad 2018-08-28 kl 16:44
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto