POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

LA Galaxy släppte in 6 mål inatt – dags för en koll på lagets usla, ja usla, defensiv

Det blev inget 500:e tävlingsmål för Zlatan Ibrahimovic inatt svensk tid i omgång 28 av 34 (därmed återstår 6 omgångar av grundserien). Istället fick supersvensken känna av hur hans LA Galaxy förnedrades på bortaplan av motståndaren Real Salt Lake som vann med hela 6–2.

Detta innebär nytt årssämsta för lagets defensiv. Lagets tidigare årssämsta noterades för i princip två veckor sedan när Galaxy förlorade med 0–5 mot Seattle Sounders – även då på bortaplan. Fyra mål har laget aldrig släppt in i år, däremot 1–3 insläppta per match när målvaktsnollan inte hållits.

De två stora frågorna är självklart följande efter förnedringen inatt…

Fråga 1 av 2 – när släppte Galaxy in 6 mål senast?

Svar: den 4:e juli 2017 (i omgång 18 av 34), även då mot Real Salt Lake, men på hemmaplan.

Fråga 2 av 2 – har Galaxy någonsin släppt in 7 eller fler mål i ligaspelet?

Nix, 6 mål är flest antal insläppta under en och samma ligamatch, vilket nu har inträffat följande tre gånger:

12 september 2009: LA Galaxy – FC Dallas 3–6
4 juli 2017: LA Galaxy – Real Salt Lake 2–6
1 september 2018: Real Salt Lake – LA Galaxy 6–2

***

Totalt hittills för den pågående MLS-grundserien har LA Galaxy målskillnaden 51–54 efter 28 matcher. Det innebär att laget har släppt in 1,93 mål/match i snitt. Hade detta varit i Allsvenskan hade det handlat om 37 (36,7) insläppta mål efter 19 omgångar. I Allsvenskan är det endast de fyra jumbolagen Sirius, BP, Trelleborg och Dalkurd som haft en ännu mer bedrövlig statistik.

För de tre senaste matcherna har LA Galaxy släppt in hela 12 mål via resultaten 0–5 (mot Seattle, utan Zlatan), 1–1 (hemma mot LA FC, Zlatan gjorde målet) och nu 2–6 borta mot Real Salt Lake med Zlatan hela matchen.

***

LA Galaxys återstående matcher i MLS-grundserien

15 sep – borta – Toronto
23 sep – hemma – Seattle
29 sep – hemma – Vancouver
6 okt – borta – Kansas City
21 okt – borta – Minnesota
28 okt – hemma – Houston

Totalt 6 matcher som återstår och Zlatan Ibrahimovic står på 16 mål och 7 assist efter 21 spelade matcher (18 starter och 3 inhopp).

LA Galaxy måste placera sig tillräckligt bra i tabellen för den “västra poolen” av grundserien för att nå slutspelet; “MLS Cup”. Laget ligger precis under det så kallade slutspelsstrecket. Det finns fortfarande hopp och goda chanser för LA Galaxy, men då får det inte bli några fler fadäser/bottennapp.

***

Vad tror ni läsare kommer hända med LA Galaxy den närmsta framtiden? Sparkas tränaren före eller efter grundserien? Eller blir det fortsatt förtroende för tränaren men ett “NU JÄVLAR”-äventyr i nästa transferfönster inför nästa säsong?

Publicerad 2018-09-02 kl 07:37
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå