POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Säsongens första Zlatan VS Messi VS Ronaldo

Det var ett bra tag sedan i den här bloggen för senaste jämförelsen mellan de tre superstjärnorna för de senaste cirka/drygt 15 åren. Därför är det ett passande läge nu när klubblagen tar paus för att det skall spelas landskamper.

Förhoppningsvis har alla redan snappat upp nyheten, men om det mot förmodan finns någon eftersläntare så är sommarens stora grej att Cristiano Ronaldo har lämnat Real Madrid för Juventus. Den där så kallade “smakstarten” har onekligen lyst med sin frånvaro för Ronaldo som har spelat maximal tid i de tre ligamatcher som hittills hunnit spelas – facit: noll gjorda mål. Däremot en assist och att laget har tagit full pott. Vi vet vad karln går för – därmed är det bara en tidsfråga innan vi får se några riktiga rökare i krysset av portugisen.

Samtidigt har det gått betydligt bättre för den Barcelona-trogne argentinaren Messi som även deltagit i den spanska supercupen. Ronaldo har den italienska supercupen kvar, eftersom den preliminärt kommer att spelas i mitten av januari. Zlatan Ibrahimovic har åtminstone kommit tillbaks rent fysiskt vilket syns på speltiden, även om några matcher missats på grund av plastgräs om man får tro på det som har kommunicerats. Ni läsare får gärna avgöra med kommentarer hur ni tycker att Zlatan har presterat i MLS med LA Galaxy.

***

Så här har de tre supermännens målsnitt för samtliga typer av tävlingar utvecklats genom åren till och med helgens matcher:

20180904-cr7-messi-zlatan-allt-snitt

Siffrorna för den pågående säsongen ser ut så här…

Messi: 4 matcher & 4 mål (3 matcher & 4 mål i La Liga)
Ronaldo: 3 matcher & 0 mål (allt i Serie A)
Zlatan: 10 matcher & 9 mål (allt i MLS)

I Zlatans fall räknas 2018-säsongen om där den del av säsongen som sträckte sig till VM-uppehållet klassas som 2017–18 och matcherna därefter får klassas som matcher tillhörande 2018–19 för att göra det hela jämförbart med Messi och Ronaldo.

***

Baserat på tiden efter att Zlatan lämnade Malmö FF ser spelarnas totala facit ut så här med klubblagen…

Ronaldo: 573 mål på 764 matcher (0,750 mål/match)
Messi: 556 mål på 641 matcher (0,867 mål/match)
Zlatan: 419 mål på 704 matcher (0,595 mål/match)

I summeringen ovan ingår alla tävlingar, det vill säga ligaspel samt nationella och internationella cuper. Jippomatcher som i försäsongsturneringen Champions Cup, där i princip hur många byten som helst är tillåtna, räknas dock inte in.

***

Kommande milstolpar baserat på statistiken just nu…

Ronaldo har gjort 398 ligamål. Snart gör han sitt 400:e ligamål.
Zlatan har spelat 498 ligamatcher efter flytten från MFF. Snart gör han sin 500:e ligamatch.

***

Till sist – landslagsfacit…

Ronaldo: 85 mål på 154 matcher (0,55 mål/match)
Messi: 65 mål på 128 matcher (0,51 mål/match)
Zlatan: 62 mål på 116 matcher (0,53 mål/match)

(Som vi alla vet slutade Zlatan i Blågult efter EM 2016.)

 

Publicerad 2018-09-04 kl 15:59
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå