POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Allsvenska guldchanstabellen inför helgens omgång (21 av 30)

Knappast roliga resultat för svenska landslaget i träningsmatchen och “träningsmatchen” under allsvenska uppehållet – men nu till helgen kan vi gotta oss åt att första omgången av den sista tredjedelen av allsvenskan ska spelas.

Guldchanstabellen ger en god fingervisning kring vilka lag är helt borta från guldet samt vilka lag som har allt från mikroskopisk chans till en jättechans. Så här ser läget ut inför den allsvenska återstarten:

20180911-allsvenskan-guldchanstabellen

Djurgården, Kalmar och Häcken har maximalt råd med en enda förlust eller ett kryss – och samtidigt vinna 9 av 10 återstående matcher. I praktiken kan även Östersund klämmas in i detta gäng med lag som har mikroskopiska guldchanser.

Fortfarande är det AIK och Hammarby som är de verkliga guldkandidaterna. Duon Norrköping och Malmö FF är 9–11 poäng (motsvarande 3–4 segrar) bakom ledande AIK. Norrköping och Malmö FF är i praktiken de enda som kan hota AIK och Malmö FF. Resterande lag är för långt efter.

***

Tänk att BP har fler segrar än Elfsborg!

***

Nästa omgång spelas nu på lördag 15/9 till och med måndag 17/9.

Serieledande AIK gästar jagande Norrköping. Ska AIK:s 32 matcher långa förlustfria svit i Allsvenskan ta slut eller visar Solna-gänget var skåpet skall stå?

Tvåan Hammarby gästar bottengänget Sirius som krigar för att undvika direktnedflyttning samt kvalplatsen.

Malmö FF möter Östersund i Östersund. Malmö kommer med 6 raka segrar som ingår i en 10 matcher lång förlustfri svit – Östersund däremot har 3 raka förluster. Skulle Malmö FF vinna så bör Östersund ha sågats av totalt från guldchansen.

***

Sportkanalens “måndagsmatch” nu på måndag kväll 17:e september är Sirius – Hammarby. Den sänds även i en av C Mores vanliga sportkanaler precis som alla de övriga matcherna i samma omgång.

Publicerad 2018-09-11 kl 23:56
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå