Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
15v

Efter helgens ligamatcher – Zlatan VS Messi VS Ronaldo

Zlatan 2 (kunde varit 3), Messi 0 & Ronaldo 0 – i antal gjorda mål. Så kan senaste helgens ligamatcher sammanfattas när världens tre största fotbollsstjärnor under de senaste två årtiondena har matchats på nytt. Därmed åter dags för en jämförelse!

Nu är MLS inte La Liga eller Serie där Messi och Ronaldo har sin vardag, men Zlatan Ibrahimovic ser ut att ha kommit tillbaks mer och mer i sitt LA Galaxy. Sedan VM-uppehållet har Zlatan kanske överraskande nog ett bättre målsnitt än både Messi och Ronaldo.

Med tanke på den knäskada som Zlatan råkade ut för i april 2017 och att vissa bedömare anade oro för att Zlatans karriär som spelare var över är det inte fy skam att göra 13 mål på 13 matcher efter VM-uppehållet. Exakt 1,0 mål per match i snitt.

Så här ser Zlatans målsnitt ut säsongsvis jämfört med Messi och Ronaldo:

20181001-messi-cr7-zlatan-alltime-snitt-allt

Denna säsong, 2018–19, ser ut på följande sätt för stjärnorna…

Zlatan: 13 matcher – 13 mål (endast ligamatcher)
Messi: 9 matcher – 8 mål (7 ligamatcher, 1 CL-match & 1 supercupmatch)
Ronaldo: 8 matcher – 3 mål (7 ligamatcher, 1 CL-match)

För den som undrar över ligafacit sedan ligorna drog igång för Messi & Ronaldo, dvs 18:e augusti, ser det ut så här:

Zlatan: 5 av 6 matcher – 5 mål (1,0 mål/ligamatch)
Messi: 7 av 7 matcher – 5 mål (0,71 mål/ligamatch)
Ronaldo: 7 av 7 matcher – 3 mål (0,43 mål/ligamatch)

***

För MLS-säsongen 2018 ligger Zlatan på plats 2 i skytteligan med sina 20 mål. Josef Martinez (Atlanta United) är mer eller mindre ohotad etta med sina 30 mål. Trea är Bradley Wright-Phillips (NY Red Bulls) med sina 19 mål.

I den interna skytteligan för LA Galaxy ser läget ut så här i absoluta toppen för den pågående säsongen efter 31 av 34 matcher…

Zlatan Ibrahimovic – 24 matcher & 20 mål
Ola Kamara (Norge) – 28 matcher & 11 mål

***

För Zlatans del återstår nu endast 3 ligamatcher med LA Galaxy: 6, 21 och 28 oktober. LA Galaxy är för närvarande på plats 7 i den västra “MLS-tabellpoolen”. De 6 bästa lagen går till slutspel där lagen på platserna 1–2 kliver in ett hack senare i slutspelet som kan ses som en morot att hamna på topp 2 (liknande upplägg som i Elitserien/SHL i ishockey i Sverige). LA Galaxy är två poäng bakom plats 6. Om det blir slutspel för LA Galaxy ges Zlatan fler chanser att öka på sin målskörd denna höst: allt mellan 1 och 6 matcher.

Publicerad 2018-10-01 kl 17:18
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons